Marea Britanie dorește să vaccineze toți adulții, înainte de a împărți vaccinul cu alte țări

Marea Britanie se va concentra pe vaccinarea întregii populații adulte înainte ca aceasta să poată furniza surplusuri în alte țări, cum ar fi vecina sa apropiată, Irlanda, a declarat marți ministrul britanic al afacerilor, Kwasi Kwarteng.

Peste 30 de milioane de britanici au primit primele doze COVID-19, în cea mai rapidă lansare de vaccinuri din Europa, cu scopul de a oferi vaccinuri tuturor adulților până la sfârșitul lunii iulie.

Cu toate acestea, Marea Britanie s-a trezit implicată într-o dispută publică cu Uniunea Europeană, unde programul de vaccinare a fost mult mai lent, în ceea ce privește furnizarea de doze.
„Cred că obiectivul nostru trebuie să fie să încercăm să păstrăm Marea Britanie în siguranță, vrem să lucrăm și în cooperare cu alte țări, dar principala prioritate este să obținem lansarea vaccinului”, a declarat Kwarteng pentru Sky News.

El a spus că Marea Britanie lucrează cu națiunile europene pentru a încerca să se asigure că populațiile lor sunt vaccinate și că nu este „o situație competitivă”.

Cu toate acestea, întrebat dacă Marea Britanie ar putea ajuta Irlanda, el a spus: „Dacă există doze de vaccin excedentare, le putem împărți, dar nu există excedente în acest moment, avem încă un număr mare de vaccinuri.”
Marea Britanie a convenit pentru a cumpăra zeci de milioane de doze de la mai mulți furnizori și luni, GlaxoSmithKline a anunțat detalii despre planurile pentru partea finală a procesului de fabricație pentru până la 60 de milioane de doze de vaccin Novavax pentru utilizare în Marea Britanie.

Premierul britanic Boris Johnson este unul dintre cei 23 de lideri care au susținut marți o idee de a crea un tratat internațional care să ajute lumea să lucreze împreună pentru a face față viitoarelor urgențe de sănătate.

„Astăzi avem o criză asupra noastră și este absolut corect să ne concentrăm pe încercarea de a face față cu asta în țara noastră și să ne menținem oamenii în siguranță, astfel încât să putem reveni la un mod normal de viață”, A spus Kwarteng.

Sursa: Reuters
Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata