Mickey Rooney, fostul copil teribil al Hollywoodului, a murit la 93 de ani

Actorul american Mickey Rooney, care a avut una dintre cele mai lungi cariere din istoria Hollywoodului, a decedat duminică la vârsta de 93 de ani, relatează France Presse şi Reuters, citând presa americană.

Născut Joseph Yule, Mickey Rooney a fost unul dintre primii copii-vedetă ai cinematografului şi s-a bucurat de o imensă popularitate mai ales în anii ’30 şi ’40. Potrivit site-ului TMZ, actorul, a cărui stare de sănătate era fragilă de mai mulţi ani, a murit din cauze naturale. Informaţia a fost confirmată şi de cei de la Variety, neprecizând însă cauzele. Artistul trăia împreună cu cea de-a opta sa soţie, Jan Chamberlin, din 1978.

Mickey Rooney, foarte apreciat şi respectat la Hollywood, nu şi-a încetat de fapt niciodată activitatea. Astfel, în 2011 el încă mai figura pe afişul ‘Muppets’.

Născut la 23 septembrie 1920 în cartierul Brooklyn din New York, el a fost fiul a doi actori de comedie itineranţi. Și alături de aceştia şi-a făcut debutul în lumina reflectoarelor în 1922, pe când avea doar 17 luni. El devine începând cu 1927 un star al filmului mut după ce intră în pielea unui personaj comic devenit foarte popular, Mickey McGuire, al cărui prenume îl va prelua.

Născut la 23 septembrie 1920 în cartierul Brooklyn din New York, el a fost fiul a doi actori de comedie itineranţi. Și alături de aceştia şi-a făcut debutul în lumina reflectoarelor în 1922, pe când avea doar 17 luni. El devine începând cu 1927 un star al filmului mut după ce intră în pielea unui personaj comic devenit foarte popular, Mickey McGuire, al cărui prenume îl va prelua. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata