Moore, Redmayne, Arquette şi Simmons, câştigători ai SAG Awards, mari favoriţi la Oscar

Julianne Moore, Eddie Redmayne, Patricia Arquette și J.K. Simmons, care au câștigat duminică premii la SAG Awards după cele primite la Golden Globes, sunt mari favoriți și la trofeele Oscar. Premiile SAG sunt importante fiindcă Sindicatul Actorilor Americani reprezintă 20% din cei 6.000 de profesioniști care votează și pentru premiile Oscar, transmite luni AFP.

Prin urmare, SAG Awards prevăd destul de exact laureații statuetelor aurite, atât de râvnite în lumea filmului. Din 2004, toți câștigătorii premiilor SAG pentru cel mai bun actor au fost recompensați apoi și cu Oscarul. Anul trecut, de exemplu, cei patru actori desemnați de Sindicatul Actorilor ca fiind cei mai buni (Cate Blanchett, Matthew McConaughey, Jared Leto și Lupita Nyong’o) au câștigat Oscarurile.

În ceea ce privește televiziunea, ceremonia a omagiat diversitatea, răsplătind actrițele de culoare Viola Davis — cea mai bună actriță într-un serial televizat („How to Get Away with Murder”) și Uzo Aduba, desemnată cea mai bună actirță într-un serial de comedie — „Orange Is the New Black”. Serialul, realizat de platforma Netflix, a fost ales și ca având cea mai bună distribuție pentru un film comic.

Academia de Arte și Științe ale Filmului, care acordă premiile Oscar, a fost criticată în acest an pentru o selecție prea masculină și cu prea mulți protagoniști albi. Înaintea ceremoniei de decernare a Oscarurilor, care va avea loc pe 22 februarie și care va încheia maratonul sezonului premiilor hollywoodiene, atenția industriei cinematografice se va îndrepta pe 7 februarie spre Directors Guild Awards, premiile acordate de regizori, încheie AFP. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata