Nepal: Un avion cu 18 persoane la bord a căzut în junglă

30

Rămăşiţe ale unui avion nepalez care dispăruse de pe radare, cu 18 persoane la bord, au fost descoperite duminică după-amiază, 16 februarie,  în junglă, în centrul Nepalului, a relatat agenţia de presă Xinhua.

Elicopterele de salvare nu au putut însă să aterizeze la locul accidentului din cauza condiţiilor meteorologice nefavorabile, care ar putea sta la originea prăbuşirii aparatului de zbor, potrivit experţilor.

Avionul aparţinând Nepal Airlines, cu 18 persoane la bord, care făcea legătură dintre o destinaţie turistică populară şi o localitate din vestul ţării, dispăruse duminică de pe radare, după cum a indicat pentru AFP poliţia locală.

Aparatul de zbor având la bord 14 pasageri adulţi şi un copil, precum şi trei membri ai echipajului a decolat de pe aeroportul Pokhara duminică la 13h30 şi a dispărut de pe radare 15 minute mai târziu, potrivit unui purtător de cuvânt al poliţiei nepaleze Ganesh KC.

Unul dintre pasageri este danez, ceilalţi sunt nepalezi, conform companiei aeriene.

Avionul se îndrepta spre Jumla, localitate situată la circa 350 km vest de capitala nepaleză Kathmandu.

Accidentele de avion sunt relativ frecvente în Nepal, unde activitatea piloţilor este îngreunată de condiţiile meteorologice extreme şi pistele de aterizare dificile.

Această mică ţară din Himalaya deţine 15 companii interne şi 50 de aeroporturi mici pentru deplasările în zonele montane cel mai greu accesibile.

Companiile aeriene nepaleze sunt criticate din cauza condiţiilor de securitate prea laxe: piloţi neexperimentaţi, mentenanţă inadecvată a aparatelor de zbor şi controlul insuficient.

În decembrie anul trecut, Uniunea Europeană a interzis zborurile tuturor companiilor aeriene din Nepal în spaţiul său aerian din motive de securitate. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata