O librărie deschisă non-stop a fost amenajată într-un turn de garnizoană din perioada medievală, la Beijing

O librărie care va funcționa non-stop a fost deschisă luni, 20 iulie, într-un fost turn de garnizoană din centrul capitalei Chinei, Beijing, informează agenția Xinhua.

Librăria deținută de compania de stat Cathay Bookshop este situată la Tower Yanchi, un turn de garnizoană construit în anul 1420 și renovat pentru a deveni librărie în anul 2014.

Turnul Yanchi, care înseamnă în traducere „turnul aripii de gâscă sălbatică”, este o clădire cu două etaje cu țigle galbene, cu acoperiș în pantă care coboară pe toate cele patru laturi și integrează câte un fronton pe două laturi opuse. Ea se află în centrul Beijingului, la nord de parcul Jingshan, la doi kilometri de Orașul Interzis, reședința împăraților Chinei între anii 1420-1911.

Cathay Bookshop, fondată in 1952, este cea mai mare întreprindere de stat care se ocupă de cărți vechi. Noul magazin de carte oferă nu numai cărți de epocă, dar și romane populare și cărți pentru copii, potrivit directorului său Yu Huagang, citat de Xinhua.

Prima librărie cu program non-stop a fost deschisă la Beijing în luna aprilie 2014, menționează agenția citată. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata