O rachetă a lovit complexul guvernului afgan în timpul unei ceremonii religioase, 16 copii răniți

O rachetă a lovit luni complexul guvernatorului provincial din estul provinciei Kunar din Afganistan, în timpul unei ceremonii religioase, rănind cel puțin 16 copii, au spus oficialii locali, acuzând insurgenții talibani.

Luptele dintre guvernul afgan și talibani au crescut recent în întreaga țară, deoarece discuțiile de pace nu au reușit să facă progrese, în ciuda apelurilor internaționale de reducere a violenței.

Iqbal Sayeed, guvernatorul Kunar, a declarat că o rachetă talibană a lovit holul complexului în timp ce se desfășura o competiție de recitare a Sfântului Coran.

Cel puțin 16 copii, trei membri ai forțelor de securitate afgane și oficiali ai afacerilor religioase au fost răniți, a spus Sayeed, iar unii copii sunt în stare critică.
Talibanii, luptându-se pentru a răsturna guvernul afgan cu sprijin străin, de când au fost răsturnați de trupele conduse de SUA la sfârșitul anului 2001, au declarat că sunt conștienți de incident și anchetează.

Guvernul afgan afirmă de la anunțul din această lună al președintelui american Joe Biden despre planurile de retragere a trupelor americane de luptă din Afganistan până la 11 septembrie, talibanii au intensificat atacurile asupra forțelor de securitate afgane.

Peste o sută de civili afgani și forțe de securitate au fost uciși în lupte în ultimele 10 zile și mulți alți răniți, potrivit oficialilor guvernamentali.

O bombă la marginea drumului a lovit luni un vehicul al armatei în orașul Jalalabad din est, rănind șase persoane.
Insurgenții talibani au ucis duminică opt membri ai unei unități de protecție publică a poliției din sud-estul provinciei Logar, a declarat purtătorul de cuvânt al poliției, Gul Haidar Ahmadi.

Negocierile de pace dintre guvernul afgan și insurgenții talibani din Doha, capitala Qatarului, au încetat. O conferință de pace afgană susținută de Washington în Turcia, programată pentru 24 aprilie, a fost amânată din cauza neparticipării talibanilor.

Aproape 1.800 de civili afgani au fost uciși sau răniți în primele trei luni ale anului 2021 în timpul luptelor dintre forțele guvernamentale și insurgenții talibani, au spus ONU.

Sursa: Reuters
Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata