O rochie de seară purtată de prinţesa Diana a fost vândută cu 136.000 de dolari

O rochie purtată de prinţesa Diana cu prilejul unei vizite în Austria în 1986 s-a vândut la o licitaţie organizată de casa londoneză Kerry Taylor Auctions pentru suma de 96.000 de lire sterline (136.000 de dolari), relatează EFE.

Este vorba despre una dintre rochiile pe care Lady Diana le-a comandat stilistei Catherine Walker, cu o lună înainte de vizita de stat în Austria la care a participat alături de soţului ei, prinţul Charles al Marii Britanii.

Diana a asortat la această rochie verde din paiete un colier din diamante şi smaralde, primit cadou de nuntă de la regina Elisabeta a II-a.

După ce a purtat pentru prima dată rochia la Burgtheater din Viena, Prinţesa de Wales a mai îmbrăcat-o în două ocazii: la balul de strângere de fonduri pentru Societatea Britanică a Tetraplegicilor şi pe covorul roşu la premiera unui film.

La licitaţia din Londra a fost adjudecat şi pardesiul verde turcoaz din lână, cu pătrate negre, creaţie a designerului David Emanuel, pe care prinţesa l-a purtat în vizita la Veneţia din 1985.

Pardesiul, pe care Lady Di l-a îmbrăcat în timpul unei plimbări cu gondola alături de soţul ei, a fost vândut pentru suma de 11.250 de lire sterline (15.900 de dolari). (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata