Organizația globală a industriei aeriene IATA spune că aplicația Travel Pass va fi lansată în magazinul Apple la mijlocul lunii aprilie

Organizația globală a industriei aeriene IATA a declarat miercuri că un permis de călătorie digital pentru rezultatele testelor COVID-19 și certificatele de vaccin, vor fi lansate pe platforma Apple la mijlocul lunii aprilie.

Abonamentul de călătorie digital, aflat în prezent în faza de testare, a fost planificat să fie lansat până la sfârșitul lunii martie.
Vicepreședintele regional IATA pentru Africa și Orientul Mijlociu, Kamil Alawadhi, a declarat că este de așteptat să se lanseze pe platforma Apple în jurul datei de 15 aprilie și ulterior pentru platforma Android.

„Dar aplicația își va atinge succesul numai după ce o vor adopta companiile aeriene, din diferite țări, aeroporturi”, a spus Alawadhi.

Transportatorul din Marea Britanie, Virgin Atlantic, a declarat recent că va testa aplicația IATA pe ruta Londra-Barbados din 16 aprilie. Barbados a declarat că va accepta permisul la frontiera sa, una dintre primele țări care acceptă un permis digital în loc de documentație pe hârtie.

IATA a declarat că permisul său de călătorie va ajuta la accelerarea înregistrărilor.

„O cantitate imensă de companii aeriene au solicitat să fie la bord”, a spus Alawadhi.

Sursa: Reuters
Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata