Parlamentul European va cheltui 5 milioane de euro pe iPad-uri

Parlamentul European a decis să se ‘pună la modă’ şi să-i doteze cu noul ‘gadget’ al companiei Apple pe polticienii săi şi să achiziţioneze mai multe exemplare – când iPad-urile vor ajunge în Europa, la 28 mai – prin plata integrală a 4,3 milioane de lire (5 milioane de euro), notează ziarul Las Provincias.

Această operaţiune se încadrează în proiectul de mobilitate a biroului administrativ al organismului european, care preconizează să ofere un iPad pentru fiecare dintre deputaţii săi – 736 în total – ca urmare a necesităţii ‘de a fi mai conectaţi’, după cum notează în ‘Portaltic’ al ziarului Times. Preţul individual ar putea depăşi 500 de lire (590 de euro) fiecare.

Un purtător de cuvânt al biroului a confirmat ziarului britanic această operaţiune, care a fost impulsionată de europarlamentarul german Klaus Welle, cunoscută drept o entuziastă a noului dispozitiv iPhone, produsul vedetă al Apple. Acelaşi purtător de cuvânt a asigurat că prin această achiziţionare se va renunţa la vechile PC¬uri ale Parlamentului, cu Microsoft Word 2003 ca sistem operativ, care cum a dat de înţeles, ‘au devenit învechite’.

‘Majoritatea eurodeputaţilor au deja iPhone-uri şi sunt foarte mulţumiţi de ele. PC era bun acum ceva vreme, dar iPad este mult mai bun şi mai utiľ, a subliniat sursa. Eurodeputaţii au, de asemenea, un laptop – cumpărat recent de la HP – deşi unii dintre ei s-au plâns că este ‘un mamut’ în comparaţie cu iPad-ul. Totuşi, nu toţi politicienii sunt de acord cu această operaţiune.

Astfel br itanica Marta Andreasen a calificat-o drept ‘o achiziţie nenecesară’, mai ales în aceste vremuri de „criză şi dificultăţi” pentru cetăţeni. Andreasen a reamintit problemele pe care le vor genera această achiziţie pentru numeroşi europarlamentari, mai ales celor ‘în vârstă’, care, ‘mulţi dintre ei, nici măcar nu ştiu cum să folosească corect Internet-ul”.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata