Pentagonul confirmă moartea unui general american într-un atac comis la Kabul

Pentagonul a confirmat marți moartea unui general american într-un atac comis de un soldat afgan într-un complex militar din apropiere de Kabul, fiind vorba despre cel mai înalt gradat american care și-a pierdut viața în țară de la începutul conflictului în 2001, relatează France Presse.

‘Sunt în măsură să confirm că printre victime se află un general american care a fost ucis’, a declarat purtătorul de cuvânt al Pentagonului, contraamiralul John Kirby, care nu a dezvăluit identitatea ofițerului, așteptând ca familia să fie informată mai întâi.

Atacul va face obiectul unei anchete conduse în comun de armata afgană și forța internațională a NATO (ISAF), a precizat el, într-o conferință de presă la Washington. Este vorba despre militarul cu cel mai mare grad care și-a pierdut viața pe teatrul de operațiuni de la începutul intervenției coaliției internaționale din Afganistan în 2001.

Atacul s-a desfășurat în jurul orei locale 12:00 (07:30 GMT) într-un complex al Ministerului afgan al Apărării dedicat formării militare — Universitatea de Apărare ‘Mareșal Fahim’. Atacatorul, un soldat afgan, a fost ucis după ce a deschis focul, conform contraamiralului Kirby. Până la 15 persoane au fost de asemenea rănite, potrivit lui. Conform armatei germane, unul dintre generalii săi se numără printre răniți. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata