Premieră la Turnul Eiffel în martie 2015: un maraton pe toate treptele

40

Turnul Eiffel din Paris va găzdui la 20 martie 2015, pentru prima dată, un maraton pe toate cele 1665 de trepte ale sale, la startul căruia vor fi acceptați 60 de concurenți atent selecționați, informează AFP.

Se așteaptă ca primul clasat să escaladeze cei 279 de metri în mai puțin de 10 minute.

“Între etajele II și III, concurenții vor avea cu adevărat impresia că sunt păsări pe cer”, a afirmat Jean-Charles Perrin, organizatorul acestei prime Verticale a Turnului Eiffel. Acolo, alergătorii se vor afla în aer liber, în exterior, spre deosebire de cursele realizate în cadrul Circuitului mondial vertical, pe scările de la Empire State Building din New-York.

Totodată, competiția de la Turnul Eiffel presupune 89 de trepte în plus față de alergarea de la celebrul zgârie-nori din Manhattan.

Cele două concursuri diferă și prin numărul de concurenți — 60 la Paris și 450 la New York, precum și prin maniera de desfășurare. În capitala Franței, startul se dă eșalonat, la interval de câte un un minut, pe când în marea metropolă din SUA, participanții pleacă în grup. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Financiarul

Fi la curent cu ultimele noutăți financiare. Accesează cele mai relevante știri online pe Financiarul.ro. Va aducem zilnic știri din economice, noutăți interne și externe.  Citește zilnic cele mai noi știri online