Raportul interviului de la BBC din anul 1995 al Prințesei Diana este așteptat să apară curând

O anchetă cu privire la modul în care BBC a obținut un interviu în 1995 cu prințesa britanică Diana, în care aceasta a dezvăluit detalii despre căsătoria ei eșuată, va lansa în curând raportul, privind acuzațiile cum că ar fi fost păcălită pentru a face interviul.

BBC a înființat ancheta, condusă de fostul judecător superior al Curții, John Dyson, în noiembrie, în urma acuzațiilor din partea fratelui Dianei, Charles Spencer, că au falsificat documente și „alte înșelăciuni” pentru a-l convinge să o prezinte pe Diana jurnalistului Martin Bashir.

Ziarul Daily Telegraph a raportat că ancheta ar concluziona că Bashir a folosit metode înșelătoare și i-a criticat pe șefii BBC de atunci.

În timpul interviului, urmărit de peste 20 de milioane de telespectatori în Marea Britanie, Diana a șocat națiunea, recunoscând o aventură și împărtășind detalii intime ale căsătoriei sale cu moștenitorul tronului, prințul Charles.
Săptămâna trecută, BBC a anunțat că Bashir își părăsește actualul loc de muncă ca redactor al afacerilor religioase al radiodifuzorului, finanțat din fonduri publice, din cauza sănătății. El nu a făcut niciun comentariu cu privire la această chestiune.

Interviul cu Diana, care a murit într-un accident de mașină la Paris în 1997, a venit la un nivel mai redus pentru familia regală și a fost prima dată când a făcut comentarii publice despre căsătoria ei condamnată.

Remarca ei că „am fost trei în această căsătorie, așa că a fost cam aglomerată” – o referire la faptul că Charles a reaprins relația cu Camilla Parker Bowles, acum a doua soție – a fost deosebit de dăunătoare pentru Windsor.

Spencer spune că Bashir i-a spus sorei sale să o facă să fie de acord cu interviul, că Diana a fost atacată de serviciile de securitate și că doi asistenți superiori au fost plătiți pentru a furniza informații despre ea.

El spune că Bashir a furnizat extrase bancare false pentru a susține creanța.

Ambii fii ai Dianei, prințul William și prințul Harry, au salutat ancheta ca o șansă de a afla adevărul despre ceea ce s-a întâmplat.

Sursa: Reuters
Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata