Record de caldură pe Terra în luna iunie

– Luna iunie a batut recordul de caldura pe Terra de cand exista astfel de date iar temperatura medie din aprilie-iunie a fost cea mai ridicata inregistrata vreodata, a anuntat joi Agentia oceanica si atmosferica a SUA (NOAA).

Din ianuarie si pana in iunie, temperatura medie inregistrata la suprafata Terrei nu a fost niciodata atat de ridicata.
Centrul pentru date climatice nationale al NOAA efectueaza o analiza lunara a temperaturilor, plecand de la date care dateaza din 1880, informează Ziare.com.

Temperatura medie la suprafata globului in luna iunie a fost de 16,2 grade Celsius, cu circa 0,68 grade mai mult decat media secolului al XX-lea, de 15,5 grade.

Terra a cunoscut temperaturi mai ridicate decat media in ultimele luni din cauza puternicelor calduri din Peru, din centrul si estul SUA, precum si din estul si vestul Asiei, precizeaza NOAA.

Alte parti ale globului s-au confruntat in schimb cu temperaturi mai reduse decat cele normale in iunie, printre care Scandinavia, sudul Chinei si nord-vestul SUA.

Temperatura la suprafata oceanelor a fost in iunie cu 0,54 grade mai ridicata decat media din secolul al XX-lea, cu 16,4 grade, fiind a patra luna iunie din punctul de vedere al temperaturilor ridicate din 1880 si pana in prezent.

Cea mai ridicata temperatura s-a inregistrat in Oceanul Atlantic.

CITITI SI

NASA avertizează: Terra va fi lovită în curând de explozii solare
Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata