Regina Elisabeta va stabili agenda post-pandemică a guvernului Regatului Unit

Regina britanică Elisabeta va prezenta marți agenda post-pandemică a prim-ministrului Boris Johnson, într-un discurs scris de guvern care va stabili noile legi pe care miniștrii intenționează să le adopte în anul următor.

Marea „Deschidere de stat a Parlamentului”, o ceremonie puternic coregrafiată și costumată, condusă de monarhul de 95 de ani, va implica în acest an măști de față, distanțare socială și mai puțini invitați.

Discursul va stabili prioritățile de elaborare a politicilor lui Johnson, pe măsură ce planifică recuperarea Marii Britanii de la pandemia COVID-19 și încearcă să îndeplinească promisiunile pe care le-a făcut alegătorilor în 2019 privind crearea de noi oportunități pentru regiunile și comunitățile de stânga.

De la alegeri, guvernul lui Johnson a fost copleșit de eforturile de gestionare a unei pandemii de coronavirus care a acoperit zone economice și a plasat alegătorii în luni de blocaje restrictive.
Acum, cu programul de vaccinare al Marii Britanii cu mult înaintea majorității colegilor internaționali și a răspândirii virusului menținut la niveluri foarte scăzute, Johnson speră să reînvie așa-numita narațiune de „nivelare”.

Discursul va conține reforme ale sistemului de învățământ, inclusiv unele pentru a ajuta adulții să acceseze învățarea pe tot parcursul vieții. Acest lucru este văzut de miniștri ca fiind esențial pentru remodelarea forței de muncă britanice și pentru o poziționare mai bună pentru adaptarea la noile tehnologii în domenii precum schimbările climatice.

„Aceste noi legi sunt combustibilul de rachetă de care avem nevoie pentru a ridica nivelul acestei țări și pentru a asigura oportunități egale pentru toți”, a spus Johnson într-o declarație, înainte de discurs. „Știm că a avea abilitățile și pregătirea potrivită este calea către locuri de muncă mai bine plătite.”

Discursul Reginei durează de obicei în jur de 10 minute și este concretizat de o serie de documente care conțin detalii despre propuneri legislative, planuri de consultare și alte documente de politică.
Se așteaptă să detalieze planurile pentru noi reguli de azil, reformele sistemului de asistență socială și să realizeze o promisiune manifestă de a renunța la legislația care limitează puterile guvernului de a convoca noi alegeri.

Sursa: Reuters
Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata