Regizorul David Trueba, marele câştigător al premiilor Goya

Regizorul David Trueba a fost marele câştigător al celei de-a 28-a ediţii a premiilor Goya – desfăşurată duminică, 9 februarie, la Madrid -, cele mai înalte distincţii ale cinematografiei spaniole: el a fost recompensat de şase ori, printre premiile primite numărându-se cel pentru cel mai bun film şi cea mai bună regie, relatează AFP.

David Trueba, fratele mai mic al cineastului Fernando Trueba, a fost premiat pentru filmul ‘Vivir es facil con los ojos cerrados’ (‘E uşor de trăit cu ochii închişi’). Scris de Trueba plecând de la fapte reale, pelicula prezintă povestea lui Antonio San Roman (profesor de engleză care predă folosind cântecele grupului Beatles) în timpul dictaturii franchiste şi în anii ’60.

Interpretat de Javier Camara, care a obţinut pentru acest rol premiul Goya pentru cel mai bun actor, eroul filmului începe o călătorie puţin probabilă în Spania autoritară şi intransigentă, ca să se întâlnească cu John Lennon, care turna la Almeria (sud) ‘How I won the war’, în regia lui Richard Lester.

Filmul venezuelean ‘Azul y no tan rosa’ (Albastru şi totuşi nu atât de roz) al lui Miguel Ferrari a obţinut premiul Goya pentru cel mai bun film latino-american, iar ‘Amour’, al austriacului Michael Haneke, a fost desemnat cel mai bun film european.

Premiul Goya pentru cea mai bună actriţă a fost primit de Marian Alvarez, pentru rolul din ‘La herida’ (Rana) al debutantului Fernando Franco, filmul prezentând povestea unei femei şofer de ambulanţă care suferă de tulburări de personalitate.A (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata