Relicvele Sf.Valentin ar putea transforma Dublinul într-o destinaţie romantică

O biserică din Dublin păstrează, aproape în secret, relicvele Sf.Valentin, care ar putea transforma capitala irlandeză într-o destinaţie romantică, aşa cum sunt Parisul şi Roma, potrivit EFE.

De când au ajuns relicvele la Dublin, acum 178 de ani, în Whitefriar Street Church, Biserica Maicii Domnului de pe Muntele Carmel, locuitorii oraşului au simţit o mare devoţiune faţă de patronul protector al îndrăgostiţilor, care trece totuşi neobservat pentru majoritatea turiştilor.

Mai mult localnicii se îndreaptă zilnic spre această biserică carmelită din centrul Dublinului pentru a-i cere Sf.Valentin să le rezolve problemele ‘vieţii în general’, a explicat pentru EFE părintele Bernard Murphy, potrivit căruia s-ar putea face mai mult din punct de vedere turistic pentru a profita de acest dar al Papei Grigore al XVI-lea (1831-1846).

Papa Grigore al XVI-lea a decis să răsplătească harul carmelitului irlandez John Spratt dăruindu-i un relicvariu din lemn care conţine ‘trupul sfânt al Sf.Valentin Martirul’ şi care poartă scutul papal.

Potrivit părintelui Murphy, acestea nu sunt singurele rămăşiţe din trupul sfântului existente în lume şi nu se ştie cu certitudine dacă în relicvariu mai este şi altceva, deoarece nu a fost deschis niciodată şi păstrează intact sigiliul papal.

Părintele aminteşte că, în fiecare an, la 14 februarie, congregaţia adresează rugăciuni speciale sfântului în cursul celor şapte slujbe celebrate. De asemenea, sunt binecuvântate inelele celor care urmează să se căsătorească. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata