Rusia mustră Facebook pentru blocarea unor postări media

Rusia a acuzat luni Facebook că a încălcat drepturile cetățenilor prin blocarea conținutului unor mass-media în cea mai recentă confruntare dintre un guvern și Big Tech.
Roskomnadzor, gardianul comunicațiilor, a amenințat Facebook cu o amendă de minim 1 milion de ruble (13.433 dolari) și i-a cerut restabilirea accesului la conținutul postat de agenția de știri TASS, cotidianul de afaceri RBC și ziarul Vzglyad.

Potrivit acestuia, Facebook a blocat postările referitoare la reținerea de către Rusia a presupușilor susținători ai unui grup de extremă dreapta ucrainean.

„Cred că acest lucru este inacceptabil. Încalcă legislația noastră națională „, a declarat Vyacheslav Volodin, președintele Camerei inferioare a parlamentului rus și membru al partidului de guvernământ al Rusiei Unite a președintelui Vladimir Putin.
Într-un comunicat, Volodin a declarat că Facebook a încălcat drepturile de bază de diseminare și primire a informațiilor, iar legislația va fi propusă pentru a păstra „suveranitatea digitală” a Rusiei.

Facebook nu a răspuns imediat la o cerere de comentariu.

La fel ca alte națiuni, inclusiv Australia, într-o dispută de mare înțelegere cu Facebook și India, în disputa cu Twitter, Rusia a luat în ultimele luni măsuri pentru a reglementa și a reduce puterea marilor companii de social media.

Proiectele de lege adoptate în decembrie permit Rusiei să impună amenzi mari pe platformele care nu șterg conținutul interzis și să restricționeze accesul la companiile de socializare din SUA, dacă se consideră că discriminează mass-media rusă.

„Aceștia operează în mediul nostru, dar în același timp adesea nu respectă nicio lege rusă”, a declarat luni purtătoarea de cuvânt a Ministerului rus de Externe, Maria Zakharova.

Sursa: Reuters
Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata