Secretarul general al NATO spune că alte câteva mii de militari ruşi se află la graniţa cu Ucraina

Secretarul general al NATO, Anders Fogh Rasmussen, a declarat joi, la Londra, că cel puțin alte câteva mii de militari ruși se află acum la frontiera de est a Ucrainei, acțiune calificată de Rasmussen ca fiind un pas înapoi regretabil, informează Reuters.

‘Vedem acum o nouă consolidare a prezenței militare la granița cu Ucraina. Cel puțin alte câteva mii de trupe rusești sunt acum desfășurate’, a declarat Rasmussen în capitala Marii Britanii.

‘Consider acest lucru un pas înapoi extrem de regretabil. Se pare că Rusia păstrează deschisă opțiunea de a interveni în continuare în Ucraina’, a mai spus el. ‘Comunitatea internațională trebuie să răspundă în mod ferm în cazul în care Rusia va interveni în continuare în Ucraina’, a subliniat Anders Fogh Rasmussen, adăugând că ‘acest lucru implică sancțiuni economice mai ferme împotriva Rusiei, care ar avea un efect negativ asupra economiei acestei țări’.

Secretarul general al NATO a făcut aceste declarații în condițiile în care Ministerul rus al Apărării a decis să nu-și mai retragă trupele rămase la granița cu Ucraina, iar unitățile militare din regiunile Rostov și Belgorod au fost consolidate din nou, a relatat joi publicația ucraineană 24UkrNews, citând mass-media ruse. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata