Sindicatele convoacă o grevă la operațiunile logistice ale Amazonului în Italia pe 22 martie

9

Sindicatele din Italia au declarat că au chemat muncitorii din operațiunile de logistică ale Amazonului în țară să facă o grevă de 24 de ore pe 22 martie, după ce discuțiile cu un grup de lobby pentru afaceri privind condițiile de muncă ale furnizorilor de servicii de livrare nu au avut efectele dorite.

Va fi prima grevă care afectează întreaga operațiune logistică a Amazonului în Italia și va implica lucrătorii din depozitele și centrele logistice ale Amazonului, precum și furnizorii externi de servicii de livrare. Acestea din urmă sunt reprezentate de asociația patronală Assoespressi.

Sindicatele naționale FILT-CGIL, FIT-CISL și Uiltrasporti au declarat că negocierile cu Assoespressi privind contractele pentru lucrătorii de la furnizorii de servicii de livrare Amazon s-au „oprit brusc din cauza refuzului lobby-ului de a aborda pozitiv problemele ridicate”.

Sindicatele ceruseră Assoespressi să revizuiască mai multe aspecte ale contractelor personalului, inclusiv sarcini de muncă, schimburi, bonuri de prânz, bonusuri legate de rezultate și plăți pentru călătorii. De asemenea, a solicitat reducerea programului de lucru al șoferilor.

În declarația lor, sindicatele au dat vina pe Amazon pentru că nu sunt dispuși să poarte discuții cu reprezentanții lucrătorilor.

Amazon a spus că afirmațiile sindicatelor sunt „false”, deoarece grupul american s-a întâlnit cu sindicatele de două ori în ianuarie, a declarat o purtătoare de cuvânt a companiei într-un comunicat prin e-mail.

Acesta a adăugat că, având în vedere că operațiunile sale logistice includeau furnizorii de servicii de livrare, credea că sindicatele ar trebui să discute direct cu aceștia, precum și cu lobby-ul de afaceri care îi reprezintă.

Cel mai mare retailer online din lume are 9.500 de angajați cu normă întreagă în Italia, dintre care două treimi sunt în domeniul logisticii.

Compania americană a investit 5,8 miliarde de euro (6,9 miliarde de dolari) în Italia de când a început operațiunile acolo acum 10 ani. În ianuarie, a anunțat că va deschide două centre logistice, investind încă 230 de milioane de euro.

Anul trecut, aproximativ o treime din personalul care lucra la o stație de livrare Amazon din centrul Italiei a intrat în grevă pentru cererile de măsuri de siguranță sporite pentru lucrători în contextul urgenței medicale coronavirus.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata