SUA raportează aproape 1 milion de cazuri de COVID-19 într-o zi, stabilind recordul global

17

Statele Unite au raportat luni aproape 1 milion de noi infecții cu coronavirus, cel mai mare număr zilnic din orice țară din lume și aproape dublu față de vârful anterior din SUA stabilit în urmă cu o săptămână, deoarece răspândirea variantei Omicron nu a arătat semne de încetinire.

Numărul pacienților spitalizați cu COVID-19 a crescut cu aproape 50% în ultima săptămână și acum depășește 100.000, potrivit datelor culese de Reuters, marcând pentru prima dată când acest prag a fost atins într-un an.

Cea mai recentă creștere, care a forțat valuri de anulări de la zborurile companiilor aeriene comerciale către spectacolele de la Broadway în ultimele săptămâni, a perturbat planurile școlilor publice de a primi elevii înapoi din vacanța de iarnă.

Școlile publice din Chicago, al treilea district școlar ca mărime din țară, a declarat că va anula cursurile miercuri, după ce sindicatul profesorilor a votat în favoarea reîntoarcerii la învățarea la distanță.

În județul Los Angeles, președintele unuia dintre cele mai mari sisteme judiciare din țară a dispus amânarea cu două săptămâni a proceselor penale din cauza ultimului val de infecții.

La nivel național, Statele Unite au înregistrat o medie zilnică de 486.000 de cazuri noi în ultima săptămână, o rată care s-a dublat în șapte zile și o depășește cu mult pe cea a oricărei alte țări.
Cele 978.856 de noi infecții documentate luni au inclus unele cazuri înregistrate sâmbătă și duminică, când multe state nu raportează.

Numărul mediu de decese cauzate de COVID-19 în SUA a rămas destul de constant pe tot parcursul lunii decembrie și la începutul lunii ianuarie, la aproximativ 1.300 pe zi, conform unui bilanț Reuters, deși decesele sunt de obicei în urmă cu numărul cazurilor și al spitalizărilor.

Omicron pare să fie mult mai ușor de transmis decât variantele anterioare ale virusului. Noua variantă a fost estimată să reprezinte 95,4% din cazurile identificate în Statele Unite de la 1 ianuarie, au declarat marți Centrele pentru Controlul și Prevenirea Bolilor (CDC) din SUA.

Organizația Mondială a Sănătății a spus că dovezile sugerează că Omicron provoacă boli mai puțin severe. Cu toate acestea, oficialii din domeniul sănătății publice au avertizat că volumul mare de cazuri Omicron amenință să copleșească spitalele, care se luptă deja să trateze pacienții cu COVID-19, în primul rând printre cei nevaccinati.

Guvernatorul Marylandului, Larry Hogan, a declarat marți stare de urgență de 30 de zile și a mobilizat 1.000 de membri ai Gărzii Naționale pentru operațiunile de răspuns la pandemie, deoarece spitalizările COVID-19 în stat au atins un record de peste 3.000, de peste cinci ori în șapte săptămâni. , a spus Hogan.

„Adevărul este că următoarele patru până la șase săptămâni vor fi cele mai dificile perioade din întreaga pandemie”, a spus Hogan reporterilor. El a spus că previziunile arată că spitalizările COVID ar putea depăși 5.000, mult mai mult decât vârful anterior din Maryland, de 1.952 de anul trecut.

Delaware, Illinois, Ohio, Virginia și Washington, D.C., au raportat, de asemenea, un număr record de pacienți cu COVID spitalizați în ultimele zile.
În Kentucky, unde totalul de 6.915 de cazuri noi de marți a fost cea mai mare cifră zilnică de la începutul pandemiei, guvernatorul Andy Beshear a îndemnat rezidenții să se vaccineze și să poarte măști.

„Omicron provoacă o creștere diferită de orice am văzut și în acest ritm spitalele noastre se vor umple”, a scris el pe Twitter.

Creșterea necruțătoare a determinat peste 3.200 de școli să se închidă în această săptămână, potrivit site-ului Burbio, care urmărește întreruperile școlare. Școlile care au rămas deschise se confruntă cu o lipsă de personal și cu preocupări reînnoite cu privire la răspândirea virusului.

În Boston, unde peste 54.000 de elevi s-au întors la cursuri marți, după vacanță, reprezentantul școlilor Brenda Cassellius a declarat reporterilor că au plecat 1.000 de membri ai personalului, inclusiv 461 de profesori și 52 de șoferi de autobuz.

 

Membrii de rang înalt ai Sindicatului Profesorilor din Chicago au votat 73% în favoarea lucrului de la distanță, după ce Camera Delegaților a sindicatului a votat 88% în favoarea rezoluției.

Anterior, sindicatul și-a îndemnat membrii să rămână în afara birourilor și să lucreze de la distanță până pe 18 ianuarie sau până când orașul atinge pragurile minime de siguranță pentru sănătate stabilite anul trecut ca o condiție pentru învățarea în persoană, oricare dintre acestea survine primul.

Sindicatul a cerut protocoale de siguranță COVID-19 mai riguroase, inclusiv testarea în școli și vaccinarea obligatorie a elevilor.

Directorul executiv al districtului, Pedro Martinez, a declarat că sistemul școlar va fi de acord cu măsuri suplimentare de siguranță COVID-19. Dar el a spus că, cursurile pentru cei 340.000 de studenți din Chicago vor fi anulate miercuri dacă profesorii ar vota împotriva plecării la muncă, fără ca nicio instruire de la distanță să fie disponibilă imediat.

Sindicatul a citat date care arată că ratele de vaccinare au rămas deosebit de scăzute în rândul studenților din minorități – doar 7% dintre tinerii de culoare și 13% dintre copiii latino-americani cu vârsta cuprinsă între 5 și 11 ani fiind complet inoculați.

Dar oficialii școlii au spus că ratele de spitalizare ale copiilor sunt scăzute și că învățarea la distanță a lovit în mod deosebit elevii minoritari și săraci, deoarece mulți depind de mesele școlare și au părinți care lucrează cu mai puține opțiuni de îngrijire a copiilor.

Dr Allison Arwady, comisarul pentru sănătate publică din Chicago, s-a alăturat oficialilor districtului și primarului Lori Lightfoot pentru a face presiuni pentru a menține sălile de clasă deschise. Arwady a citat date care arată că Chicago are în medie doar șapte spitalizări pediatrice COVID-19 pe zi din 550.000 de copii care locuiesc în oraș.

Peste 325.000 de cazuri de COVID-19 în rândul copiilor au fost raportate în Statele Unite în săptămâna încheiată pe 30 decembrie, potrivit Academiei Americane de Pediatrie și Asociației Spitalelor de Copii, un nou nivel ridicat și aproape dublu față de numărul din ultimele două săptămâni.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata