Suedia anunţă un nivel ridicat de emigrare în 2013

Suedia a anunţat un nivel ridicat de emigrare pentru anul 2013, când peste 50.600 de persoane au părăsit ţara, informează agenţia Xinhua, citând un comunicat publicat joi de Biroul Central de Statistică de la Stockholm.

Dintre aceste persoane, peste 23.500 au fost femei şi în jur de 27.100 bărbaţi, iar aceasta atinge unul dintre cele mai înalte niveluri de emigrare din Suedia după anii 1880, când 1% din populaţie s-a mutat în străinătate, potrivit comunicatului.

Motivul pentru creşterea emigraţiei ar putea fi posibilitatea crescută de mişcare, dar spre deosebire de emigrările din anii 1880, o mare parte a emigranţilor de astăzi probabil vor reveni înapoi în Suedia.

Între timp, cele mai populare destinaţii pentru emigranţii suedezi sunt ţările nordice ca Norvegia, Danemarca şi ţările vorbitoare de limbă engleză, cum ar fi Marea Britanie şi Statele Unite, care sunt cele mai populare patru ţări.

Printre destinaţii, numărul persoanelor care s-au mutat din Suedia în China a scăzut cu 30% anul trecut.

Este de remarcat că 60% din emigranţii din 2013 nu sunt născuţi în Suedia şi au trăit în Suedia timp de şase ani şi opt luni în medie.

Numărul de persoane care s-au mutat departe de Suedia în 2012 a fost de 51.747. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata