Suplimentele de calciu anti-osteoporoză pot creşte riscul unui atac cardiac

Suplimentele de calciu pe care le iau în general persoanele în vârstă pentru a combate osteoporoza şi preveni fracturile ar putea mări riscul de atac cardiac, potrivit unui studiu publicat în British Medical Journal (BMJ), relevă AFP.

Analiza s-a desfăşurat pe 12 000 persoane şi arată că ar trebui regândit locul calciului în tratarea osteoporozei, sunt de părere autorii americani şi neo-zeelandezi ai studiului. Potrivit acestuia, tratamentul cu pastile de calciu ar putea determina creşterea riscului cardiac cu 25-30%. Analiza nu pune totuşi în evidenţă creşterea semnificativă a mortalităţii, subliniază un editorial al BMJ.

Pastilele de calciu sunt prescrise de obicei pentru reducerea riscului de fracturi osoase la persoanele în vârstă, însă un studiu recent arată că acestea ar putea creşte numărul infarcturilor la femei. O alimentaţie naturală mai bogată în calciu nu se asociază cu un risc crescut de probleme cardio-vasculare.
John Cleland de la Universitatea din Hull, Marea Britanie, arată că suplimentele de calciu sunt oricum puţin eficace pentru reducerea fracturilor osoase. Suplimentele nu scad mortalitatea, spune el, adăugând că cel puţin 20% dintre pacienţii în vârstă mor în anul în care suferă o fractură de şold.

Citește și
1 Comentariu
  1. pensionar spune

    ASTA STIAM DE ACUM 10 ANI CAND NU RECOMANDAM CALCIU SI CONPOZITI DE CALCIU, PENTRU DIFERITE AFECTIUNI, LA BOLNAVI.DAR LA NOI SE FACE CONTABILITATE, SI MODE IN MEDICATIE NU MEDICINA.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata