Tenis: Serena Wiliams a câştigat turneul WTA de la Cincinnati

36

Jucătoarea americană de tenis Serena Williams, numărul unu mondial, a câștigat duminică turneul WTA de la Cincinnati (SUA), dotat cu premii totale în valoare de 2.567.000 dolari, în finala căruia a învins-o lejer, cu 6-4, 6-1, pe Ana Ivanovic din Serbia, după puțin mai mult de o oră de joc.

Williams și-a adjudecat astfel al 62-lea titlu din carieră și al 5-lea din acest an, în tot atâtea finale disputate, după cele de la Brisbane, Miami, Roma și Stanford.

Ea nu reușise să câștige niciodată până acum la Cincinnati, în cinci tentative, cel mai bun rezultat fiind o calificare în finală, în 2013, pierdută în fața belarusei Victoria Azarenka.

“Sunt foarte mulțumită că am câștigat în sfârșit la Cincinnati. A fost cu adevărat o săptămână foarte frumoasă pentru mine”, a declarat Serena Williams după joc.

Campioana americană speră acum să-și treacă în palmares și ultimul turneu de Mare Șlem al anului, Openul Statelor Unite, programat între 25 august și 8 septembrie la New York, turneu al cărui premiu rezervat câștigătoarei atinge anul acesta valoarea de 3 milioane dolari. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)