Test de alcoolemie online pentru băutorii din Franţa

39

Un test de alcoolemie on-line elaborat de Institutul Național de Prevenire și Educație pentru Sănătate (INPES) din Franța permite evaluarea gratuită a consumului de alcool cu ajutorul câtorva întrebări, informează lefigaro.fr.

Fie că este regulat, fie că este excepțional, consumul de alcool poate duce ușor într-un angrenaj din care este greu de ieșit. Pentru a ajuta la autoevaluarea consumului de alcool și pentru a furniza servicii personalizate de consiliere, INPES a lansat testul gratuit numit ‘alcoometru’.

Potrivit INPES, acest test ar permite consumatorilor de alcool să devină conștienți de obiceiurile lor proaste și să consume mai puțin. Cei cu un ficat bun au nevoie și de o memorie bună pentru a răspunde la cele 12 întrebări despre consumul din ultimele 12 luni, comentează lefigaro.fr.

Chestionarul decriptează consumul de alcool prin răspunsurile la două serii de întrebări, apoi le raportează la media națională a consumului și oferă consiliere adaptată la profilul fiecărui băutor. Testul permite obținerea de sprijin personalizat și de sfaturi practice, singura condiție fiind crearea unui cont.

Potrivit INPES, un studiu efectuat timp de șase săptămâni pe aproape 339 băutori cu risc (cel puțin 17 pahare pe săptămână) au indicat o scădere săptămânală de 3,3 pahare în rândul persoanelor care au folosit testul, comparativ cu o un declin de 1,2 pahare pentru grupul care nu a făcut testul. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)


Urmăriți FINANCIARUL.RO și pe Google News