Tigrul, declarat oficial dispărut din Cambodgia

32

Organizaţia mondială pentru protecţia naturii World Wildlife Fund (WWF) a anunţat miercuri, 6 aprilie, că populaţia de tigri din Cambodgia a dispărut. „În prezent nu mai există exemplare de tigri în Cambodgia care să se poată reproduce.

Prin urmare, tigrii sunt consideraţi dispăruţi din punct de vedere funcţional”, a afirmat WWF, precizând că în ţară nu au mai fost văzute astfel de feline din 2007, relatează directmatin.fr.

Deşi este o veste tristă, nu lipseşte optimismul, în contextul în care guvernul cambodgian a aprobat recent un plan de reproducere a tigrilor. Planul prevede amenajarea unei vaste zone protejate în jungla din provincia Mondulkiri.

„Intenţionăm să reintroducem doi tigri masculi şi cinci-şase femele pentru început”, a spus Keo Omaliss, director al departamentului pentru faună şi biodiversitate în cadrul Administraţiei forestiere, citat de The Guardian. În acest scop au început negocieri cu India, Thailanda şi Malayezia, ţări care ar putea furniza animale.

Cazul Cambodgiei nu este unic. Braconajul şi despăduririle au decimat populaţia de tigri asiatici. Potrivit celor mai recente estimări ale Uniunii Europene, în lume ar mai exista doar 2.154 de tigri în sălbăticie. În faţa acestei constatări îngrijorătoare, zece ţări au lansat în 2010 un plan care vizează dublarea numărului de exemplare până în 2022. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)


Urmăriți FINANCIARUL.RO și pe Google News