Turcia: Atentatul de la Ankara a făcut 34 de morţi şi 125 de răniţi

Bilanţul provizoriu al atentatului cu maşină capcană comis duminică seară, 13 martie,  într-o staţie de autobuz din centrul capitalei Turciei Ankara a ajuns la 34 de morţi şi 125 de răniţi, a anunţat ministrul turc al sănătăţii Mehmet Müezzinoglu, informează AFP.

„30 de persoane au fost ucise pe loc şi alte patru (au murit) la spital”, a declarat Müezzinoglu jurnaliştilor după o reuniune de securitate convocată de prim-ministrul Ahmet Davutoglu.

Bilanţul anterior anunţat de guvernorat era de 27 de morţi şi 75 de răniţi, aminteşte France Presse.

Ministrul de interne, Efka Ala, a explicat, la rândul său, că „un vehicul capcană circulând” în centrul oraşului este la originea atacului, dar el nu a făcut referire la nicio organizaţie.

„Dispunem de elemente serioase în această anchetă, dar toate acestea vor fi anunţate ulterior, poate mâine (luni)”, a spus Ala. „Turcia va merge mai departe cu hotărâre în lupta împotriva terorismului”, a adăugat el.

Potrivit ministrului sănătăţii, „una sau două dintre victime sunt la originea acestui atac”.

Explozia s-a produs la 18.45 ora locală (16.45 GMT) în piaţa foarte frecventată Kizilay, situată în inima Ankarei, unde se află magazine şi prin care trec multe linii de autobuz şi o staţie de metrou. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata