Ucraina: responsabilii represiunii au interdicţie în Canada

Guvernul canadian a anunţat marţi, 28 ianuarie, că liderii ucraineni implicaţi în reprimarea violentă a manifestaţiilor la Kiev au interdicţie de a intra pe teritoriul Canadei.

„Principalii lideri ucraineni responsabili pentru reducerea la tăcere a vocii opoziţiei… vor avea interdicţie de a intra în Canada”, a declarat ministrul imigraţiei şi cetăţeniei Chris Alexander, într-o conferinţă de presă în parlamentul din Ottawa, citat de AFP.

Identitatea persoanelor în cauză şi numărul lor nu au fost precizate.

Statele Unite au decis săptămâna trecută să pună în aplicare măsuri de represalii similare, în timp ce Bruxelles-ul până acum s-a abţinut.

Violenţa între poliţie şi opozanţii pro-Europa a făcut trei morţi la Kiev săptămâna trecută, potrivit unui bilanţ oficial, care este dublu potrivit opoziţiei.

„Este indispensabilă efectuarea unei anchete independente asupra acestor decese”, a cerut la rândul său şeful diplomaţiei canadiene John Baird, care s-a afişat alături de manifestanţi ucraineni în timpul unei vizite la Kiev în decembrie.

Canada a fost în 1991 prima ţară occidentală ce a recunoscut independenţa Ucrainei. Potrivit statisticilor oficiale, aproximativ 1,2 milioane de canadieni sunt originari din această ţară din Europa de Est. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata