Un cetăţean român a decedat şi patru au fost răniţi într-un accident rutier în Ungaria

 Cinci cetățeni români au fost implicați sâmbătă, 26 iulie,  într-un accident rutier în Ungaria, dintre care o persoană a murit, iar alte patru au fost rănite.

Potrivit unui comunicat al MAI, din dispoziția viceprim-ministrului pentru securitate națională, ministrul afacerilor interne, Gabriel Oprea, atașatul de afaceri interne al MAI în Ungaria și o echipă consulară de la Consulatul din Gyula s-au deplasat la unitatea medicală unde au fost internați cei patru cetățeni români, răniți în accidentul produs pe autostrada M3 din Ungaria, în jurul orei 14,35 (ora României).

Vicepremierul Gabriel Oprea a purtat o discuție pe acest subiect cu ministrul de externe, Titus Corlățean, stabilind modalitatea comună de acțiune din partea autorităților române.

Conform datelor furnizate de reprezentanții autorităților ungare, în accidentul rutier au fost implicați cinci cetățeni români, dintre care o persoană a decedat și alte patru au fost rănite. Una dintre persoanele rănite a fost transportată cu un elicopter la Spitalul Județean Miskolc, fiind într-o stare critică.

Autoturismul, din motive necunoscute până în prezent, a rupt parapetul despărțitor, intrând pe sensul opus de mers și s-a rostogolit în afara părții carosabile.

Reprezentanți din cadrul Ministerului Afacerilor Externe, ai Consulatului României din Gyula, în cooperare cu atașatul de afaceri interne al MAI țin legătura permanent cu autoritățile ungare referitor la situația cetățenilor români.

Monitorizarea stării medicale a victimelor va fi realizată de către Departamentul pentru Situații de Urgență din cadrul MAI. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata