Un deţinut american a fost eliberat după peste 40 de ani petrecuţi la izolare

Un judecător federal american a decis luni, 8 iunie,  eliberarea unui deținut care a petrecut aproape 43 de ani la izolare, acesta fiind prizonierul care se afla de cel mai mult timp închis în astfel de condiții în SUA, transmite AFP.

Albert Woodfox, în vârstă de 68 de ani, a fost plasat la izolare la centrul penitenciar Louisiana după alte închisori din acest stat din sud pentru moartea unui gardian în timpul unei revolte a deținuților datând din 1972.

Judecătorul federal James Brady a dispus eliberarea necondiționată a lui Woodfox, invocând ‘probe ale nevinovăției’ deținutului.

În noiembrie, cel de-al 5-lea circuit al Curții de Apel a SUA a decis eliberarea sa, însă decizia a fost din nou anulată de o decizie judiciară la nivel de stat în luna februarie.

Judecătorul James Brady a vorbit despre cinci ‘circumstanțe excepționale’ care permit eliberarea imediată și necondiționată a lui Woodfox, printre care vârsta, starea proastă de sănătate, prejudiciul constând în a lăsa un deținut timp de peste 40 de ani la izolare și faptul că el a fost deja judecat de două ori pentru o crimă survenită în urmă cu peste 40 de ani. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata