Un francez arestat în Ucraina pregătea 15 atentate în Franţa în timpul Euro 2016

Un francez, care pregătea 15 atentate în Franţa înaintea şi în timpul Campionatului European de Fotbal Euro 2016, a fost arestat la 21 mai în Ucraina, cu 125 de kg de TNT şi un adevărat arsenal de război asupra lui, a anunţat luni, 6 iunie, şeful Serviciului de Securitate al Ucrainei (SBU), Vasil Griţak, citat de France Presse şi Unian.

„Prins de către serviciile secrete, cetăţeanul francez avea cinci puşti de asalt Kalaşnikov, mai mult de 5.000 de muniţii, două lansatoare de rachete antitanc, 125 kg de TNT şi 100 de detonatoare”, a declarat Griţak.

„SBU a reuşit să împiedice 15 acte teroriste care erau planificate în Franţa înainte şi în timpul Campionatului European de fotbal’, a indicat şeful SBU, precizând că francezul şi-a exprimat opoziţia faţă de ‘politica guvernului său privind afluxul masiv de străini în Franţa, răspândirea Islamului şi a globalizării”.

Potrivit Reuters, individul intrase în contact cu grupări armate ilegale din Ucraina. Francezul era interesat să cumpere arme şi explozibili. Bărbatul intenţiona să atace lăcaşuri de cult frecventate de musulmani şi evrei, precum şi clădiri administrative în Franţa.

Presa franceză a relatat anterior că un francez a fost reţinut la frontiera dintre Ucraina şi Polonia cu un arsenal de arme şi 100 de kg de TNT pe care urma să le utilizeze pentru atacuri teroriste la Euro 2016. Acesta se află în custodia poliţiei ucrainene şi urmează să fie extrădat în Franţa. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata