Un tablou de Monet s-a vândut cu 27 milioane de dolari la o licitaţie în New York

Un tablou al pictorului impresionist francez Claude Monet, ‘Nympheas’, s-a vândut marți, la New York, cu 27 milioane de dolari la prima ședință a licitațiilor de primăvară organizate de casa Christie’s, relatează AFP.

Pânza, pictată de Monet în 1907, a fost una dintre cele mai valoroase piese de artă impresionistă și modernă prezentate la licitație, fiind evaluată la 25 — 35 milioane de dolari. Christie’s a realizat în total vânzări de 285,879 milioane de dolari, la licitație adjudecându-se 47 de piese din cele 54 propuse.

O altă operă de mare valoare, ‘Portret de femeie’ de Pablo Picasso, a fost cumpărată în schimbul a 22,565 milioane de dolari, preț inferior evaluării (între 25 și 35 milioane de dolari).

Un portret de Amadeo Modigliani, ‘Tânăr roșcat așezat’, a fost adjudecat cu 17,637 milioane de dolari, estimarea fiind de 12 milioane de dolari.

Miercuri este rândul casei de licitații Sotheby’s să scoată la vânzare 14 lucrări de Picasso, printre care ‘Capul Mariei Tereza”, estimat la 12 — 18 milioane de dolari. Printre operele prezentate se numără și câteva ale lui Claude Monet, una din ele fiind ‘Podul japonez’, evaluat la 12 — 15 milioane de dolari. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata