Vacanța de vară a Europei este în pericol, spune Morgan Stanley

22

Europa s-ar putea uita la un alt sezon turistic de vară pierdut, deoarece cazurile de COVID-19 sunt în creștere, iar lansarea vaccinului a fost atât de lentă, amenințând un impact major asupra economiilor din Italia, Spania, Portugalia și Grecia, a spus Morgan Stanley.
„Cazurile ridicate ale Europei și creșterea lentă a vaccinurilor ar putea duce la redeschiderea târzie, ceea ce ar pune în pericol o a doua vară – ceea ce ar exacerba diviziunea nord-sud și ar putea declanșa o relaxare suplimentară a politicilor”, a spus Morgan Stanley.

Anul trecut, Europa a reușit să-și salveze o parte din sezonul de vară cu ajutorul restricțiilor și dinamicii sezoniere a vremii care a redus ratele de transmisie din primăvară, a spus banca.

„Dar suntem oarecum sceptici că acest lucru se poate întâmpla din nou în acest an, având în vedere apariția unor noi tulpini, care par a fi mai transmisibile și periculoase și care au condus la o accelerație în cazuri recente în zona euro, de ex. în Franța și Italia. ”

Morgan Stanley a declarat că sudul Europei va avea cel mai mare impact din cauza unei alte veri pierdute, deoarece turismul reprezintă peste 6% din PIB-ul european și aproape 8% din ocuparea forței de muncă – dar mult mai mult decât în ​​țările dependente de turism, cum ar fi Italia, Spania, Portugalia și Grecia.
„Spania, care a avut deja una dintre cele mai slabe performanțe în 2020, pare deosebit de vulnerabilă, pe baza analizei noastre”, a spus Morgan Stanley.

Secretarul britanic pentru locuințe, Robert Jenrick, a declarat joi că pleacă în vacanță în Regatul Unit și că este prea devreme pentru a specula dacă vor fi sau nu sărbători în străinătate, în această vară.

Jenrick a declarat radioului LBC că speră că vor fi vacanțe de vară, dar că secretarul de transport Grant Shapps se uită la problema vacanțelor de vară în străinătate.

„Voi pleca în vacanță în Marea Britanie”, a spus el. Întrebat dacă oamenii vor putea avea o vacanță de vară adecvată, el a răspuns: „Sper că da”.

Companiile aeriene și grupurile de călătorii sunt disperate să reia un anotimp normal de vacanță de vară anul acesta, după ce restricțiile COVID-19 i-au lăsat pe mulți să lupte pentru supraviețuire.

Ministrul turismului din Portugalia a declarat joi că țara va întâmpina cu plăcere turiștii britanici începând cu 17 mai, dacă ar putea demonstra că au efectuat vaccinul sau un test negativ, pentru călătorii mai tineri.

Irene Hays, șeful celui mai mare agent de turism independent din Marea Britanie, Hays, a mai spus joi că există semne încurajatoare că, călătoriile internaționale vor fi reluate.


Urmăriți FINANCIARUL.RO și pe Google News