Pentru a-ți face cursorul mai rapid sau lent, poţi schimba viteza mouse-ului în Windows 10 și 11

75

În prezent, când vine vorba de interacțiunea cu un PC cu Windows, indiferent dacă este vorba de un laptop sau desktop, nimic nu este mai important decât un mouse sau un trackpad ”care te ascultă”. O particularitate foarte importantă acelui detaliu ține de viteza deplasare a cursorului pe ecran. De aceea, ar fi bine să știi cum o ajustezi, în funcție de preferințele personale.

La Windows 10 sau Windows 11, la fel care orice alt sistem de operare anterior, îți oferă o serie de parametri pe care îi poți ajusta când vine vorba de utilizarea unui mouse sau trackpad.

În acest sens, în ultimii ani, însă, locul în care găsești acele funcții s-a schimbat semnificativ. Odată cu obsesia celor de la Microsoft de a migra de la clasicul Control Panel la mult mai modernul și genericul Settings, unele etape s-ar putea să nu mai fie la fel de ușor accesibile ca în trecut.

Cum schimbi viteza cursorului în Windows 10 sau Windows 11

În recent lansatul Windows 11, la fel ca în Windows 10, pentru a modifica funcționalitatea mouse-ului sau a trackpad-ului (în cazul unui laptop), este nevoie să intri în Settings. Din fericire, dacă știi ce cauți poți accesa direct fereastra de care ai nevoie.

Apoi faci click pe Start și începi să tastezi Mouse. Deschizi fereastra intitulată Mouse Settings din câmpul de opțiuni disponibile și, după câteva momente, ar trebui să întâmpini o fereastră. De acolo, pe lângă faptul că poți schimba click stânga cu click dreapta, poți ajusta așa numitul ”Mouse pointer speed” (Viteza de deplasare a cursorului pe ecran). Practic, poți mări sau micșora acest parametru esențial pentru o eficiență sporită la calculator.

După care tragi bulina neagră pe respectiva bară spre stânga pentru a micșora sensibilitatea cursorului sau spre dreapta pentru a o mări. Mai mult, este important de reținut că modificările voi intra în vigoare în timp real, nu trebuie să mai apeși pe Apply.


Urmăriți FINANCIARUL.RO și pe Google News


Sursa: Playtech.ro