Nu eşti sigur dacă ai un dosar la KRUK? Te ajutăm să verifici această informaţie!

Activitatea firmei KRUK în România se concretizează în asigurarea serviciilor de colectare de creanţe – societatea gestionând creanţe ale băncilor, companiilor de leasing, operatorilor care furnizează servicii de telefonie fixă/mobilă şi/sau televiziune prin cablu, ale societăţilor care furnizează platforme digitale, utilităţi şi, nu în ultimul rând, ale companiilor care produc bunuri de larg consum.

Avantajul major pe care îl au cei ale căror datorii sunt administrate de KRUK, constă în faptul că, spre deosebire de alţi datornici, clienţii KRUK  pot renegocia angajamentul de plată. În mod cert, acesta este un plus considerabil, în situaţia în care angajamentul de plată iniţial nu se mai poate respectă din motive obiective. De exemplu, în această perioadă foarte sensibilă, generată de pandemie, KRUK poate veni în mod real în sprijinul datornicilor, adaptând plata debitelor existente înainte de momentul în care virusul SARSCOV2 a început să afecteze inclusiv economia la scară globală, la noua situaţie.

KRUK derulează o politică transparentă, punând accent pe o bună comunicare cu clienţii săi. În definitiv, informarea corectă a acestora este esenţială. Astfel, angajaţii KRUK răspund celor mai diverse întrebări, oferind în detaliu răspunsuri care ajută clientul să înţeleagă în ce situaţie se află. Aceste  răspunsuri sunt oferite şi în cele ce urmează, la întrebări comune în rândul datornicilor.

Cum se poate verifica existenţa dosarelor la KRUK?

Societatea înştiinţează datornicii în legătură cu creanţele pe care le au prin intermediul unor notificări oficiale prin care li se semnalează situaţia. În mod cert, există şi sceptici, persoane care au nevoie de mai mult de atât pentru a fi sigure că scrisoarea pe care o primesc reflectă realitatea.

Acest aspect poate fi verificat cu doar un clic, în motoarele de căutare, accesând platforma online e-KRUK.ro. Este necesară şi o menţiune: pentru ca o astfel de verificare să se poată realiza, este necesar ca persoana în cauză să se înregistreze pe site (accesul pe e-kruk.ro este gratuit), completând anumite informaţii:

  • în baza de date a societăţii, există numeroase dosare KRUK, cărora li se acorda, după cum este normal şi legal totodată, numere de înregistrare, în ideea unei gestionări eficiente. În scrisoarea de înştiinţare pe care clientul o primeşte, va regăsi şi numărul dosarului pe care îl are la KRUK. Prin urmare, acel număr va trebui să fie introdus pe site, pentru a i se verifica existenţa;
  • alte informaţii necesar de completat la înregistrarea pe site-ul companiei includ: adresa de e-mail, CNP-ul şi o parolă.

Presupunând că din varii motive clientul nu are acces la Internet şi nu se poate înregistra, există posibilitatea să afle dacă are dosar apelând numărul de telefon 0374.394.444 sau printr-un e-mail transmis la adresa [email protected]

În aceeaşi idee în care compania îşi doreşte să comunice cu clienţii săi într-un mod absolut transparent, aceştia sunt încurajaţi să lase păreri despre KRUK (pe site-ul e-kruk), recenzii obiective cu privire la modul în care se desfăşoară comunicarea între clienţi şi reprezentanţii societăţii sau alte aspecte relevante pe care le-au constatat, legate de procedura de recuperare a creanţelor.

În concluzie, KRUK poate fi considerat un aliat al celor cu datorii, din motive obiective: compania intervine în favoarea clienţilor pentru reducerea ratelor şi poate să asigure renegocierea angajamentelor de plată.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata