Există și dispozitive electronice care nu afectează sănătatea copiilor și în același timp reprezintă un real interes pentru ei?

Copiilor le place tehnologia. Mai ales în ziua de astăzi, aproape că nu există copil, indiferent  de vârstă, care să nu se dea în vânt după aparatele electronice. Însă tabletele, telefoanele mobile și calculatoarele dăunează vederea copiilor și le afectează astfel sănătatea. Însă nu poți să interzici unui copil accesul la tehnologie și nici să-l momești cu aparate populare în secolul trecut, mai puțin dăunătoare, dar infinit mai neatrăgătoare.

Interzicând unui copil să folosească dispozitivele electronice, acesta se va simți persecutat de părinți, considerând că are parte de un tratament incorect în comparație cu colegii și prietenii săi. Copiilor le place să fie conectați unii cu ceilalți și în același timp, la lumea virtuală. De aceea, din punctul lor de vedere nu mai prezintă un interes deosebit nici măcar televizorul pentru care mulți dintre noi acum câteva decenii am fi făcut orice ca să ne bucurăm în fiecare zi de el.

Astfel, cea mai bună metodă de a distrage atenția copilului de la aparatele electronice care  îl afectează într-un mod negativ prin folosirea îndelungată, este să-i oferi ceva la fel de atractiv, dar complet inofensiv.

Ceasurile smart permit copilului access la universul virtual, dar îi protejează și sănătatea

Ceasurile high-tech au devenit rapid o modă în rândul copiilor, iar motivele sunt evidente.  Accesează magazinul online Xkids și explorează categoria ceasurilor smart pentru copii și vei înțelege de ce. Văzându-le vei fi pur și simplu fascinat de mulțimea de culori și modele, dar și de cât de multă tehnologie încape într-un dispozitiv atât de mic. Un ceas smart pentru copii  este prevăzut cu un ecran tactil foarte atractiv, o baterie suficient de mare încât să îi ofere autonomie întreaga zi și tot felul de funcții foarte atrăgătoare pentru copii.

Ceasurile smart create pentru cei mici au în general baterii mai mari decât cele pentru adulți deoarece producătorii cunosc pasiunea copiilor pentru electronice. Ele dispun de camere foto care fac posibile apelurile video, un pedometru care contabilizează durata de mișcare, dar și alte funcții cu care părinții se pot asigura dacă cel mic este sau nu în pericol.

Spre diferență de alte aparate care îi țin pe cei mici în casă, ceasurile smart îi provoacă la mișcare și sport. Copiilor le place mult să vadă că ceea ce fac are rezultate. Iar acest lucru nu se aplică doar materiilor de la școală care țin de capacitatea de memorare, ci și în cazul sporturilor. Când fiecare pas este calculat, motivația copiilor crește. Pentru ei totul este un joc în care dacă nu se întrec cu ceilalți, se întrec cu sine. De aceea, îți poți învăța copilul cum să-și stabilească goluri și să se autodepășească zi de zi explicându-i cum funcționează aparatul de la încheietura mâinii sale.

Cu ceasurile smart poți să oferi copilului tău nu doar libertate, ci și siguranță!

Chiar și atunci când este la grădiniță sau împreună cu bona sa, ori un alt membru din familie, copilul nu este complet ferit de pericole. În orice moment se poate întâmpla ceva și ca părinte ești responsabil pentru bunăstarea suflețelului tău. Dar este absolut imposibil să îi fi alături în orice moment din zi și din noapte. Și de aceea îl poți păzi de departe oferindu-i un ceas smart cu o cartelă de telefon în el.

Pe site-ul xkids.ro majoritatea ceasurilor smartwatch se vând împreună cu SIM-uri cadou. Astfel, nu trebuie să plătești în plus pentru a comunica prin intermediul ceasului. Așa cum am menționat și în rândurile de mai sus, există ceasuri performante Smartwatch care asigură funcția de apel telefonic. Dar nu aceea este singura aplicație care interesează ca părinte. Cu un astfel de ceas poți afla în secret tot ce se discută în jurul copilului tău doar apelând numărul cartelei din interior.

La toate aceste opțiuni se mai adaugă și funcția GPRS pe care dacă o activezi poți afla în permanență unde se află copilul tău. Este dreptul tău ca părinte să cunoști ceea ce se întâmplă în mediul celui mic. Iar cu un ceas SmartWatch de ultimă generație, îi oferi protecție manifestându-ți astfel toată dragostea de care ești capabil.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata