5 motive să alegi lentile de contact de unică folosință

Lentilele de contact de unică folosință sunt potrivite pentru majoritatea persoanelor, dar sunt recomandate în special sportivilor, copiilor, celor care călătoresc sau pentru purtări ocazionale. Dacă nu ești sigur de ce ar trebui să alegi lentilele cu o singură utilizare, îți oferim în acest articol cinci motive. 

Motive să alegi lentile de contact de unică folosință

Față de ochelari sau lentile cu purtare îndelungată, cele cu o singură utilizare au mai multe avantaje. Alege lentilele de unică folosință disponibile pe Lensa.ro, disponibile în pachete de 30 sau 90 de bucăți și descoperă care sunt beneficiile oferite de acestea. 

 

   1. Nu necesită întreținere după purtare

După purtare, lentilele de unică folosință nu necesită o îngrijire specială, ca în cazul celor cu utilizare zilnică. Le folosești maximum 12 ore, după care le arunci și următoarea dată iei o pereche nouă, care îți oferă confort sporit.

Lentilele de contact cu o singură purtare sunt potrivite pentru tine dacă nu ai timp sau nu vrei să îți bați capul cu o rutină de întreținere, care trebuie făcută temeinic, pentru a nu crește riscul de infecții și de uscăciune a ochiului.  

 

   2. Recomandate pentru începători, copii și sportivi

Dacă este prima dată când porți lentile de contact, ar fi bine să începi cu cele de unică folosință, tocmai pentru că nu trebuie să te asiguri că le dezinfectezi și le depozitezi corect. Acest lucru este valabil și în cazul copiilor. Este mult mai ușor pentru aceștia să mențină ochiul ferit de infecții și alergii, dacă folosesc mereu un set de lentile sigilat. 

De asemenea, acest tip de lentile este perfect pentru cei care vor, ocazional, să aibă o vedere clară fără să poarte ochelari. De exemplu, este ideal atunci când faci sport, când pleci în călătorii sau mergi la evenimente unde nu vrei să fii văzut cu rame.

 

   3. Potrivite pentru cei cu alergii 

Spre deosebire de lentilele cu purtare multiplă, cele de unică folosință sunt aruncare după contactul cu diverși alergeni sau agenți poluanți din mediu. Astfel, acestea sunt potrivite persoanelor cu alergii, deoarece nu acumulează cu timpul germeni și resturi proteice, ca în cazul lentilelor utilizate mai multe zile.

 

   4. Risc scăzut de infecții oculare

În plus, acestea scad riscul de a dezvolta infecții la nivelul ochiului. Lentilele cu purtare repetată, chiar dacă sunt dezinfectate corect și sunt ținute în soluție specială peste noapte, pot să dezvolte depuneri de proteine și alte reziduuri. 

Cu atât mai mult, există pericolul de infectare oculară dacă uiți să înlocuiești soluția de curățare sau să îți speli mâinile înainte de a manevra lentilele. Când folosești unele de unică folosință nu trebuie să îți faci griji dacă le-ai curățat bine cu o seară înainte sau dacă le-ai depozitat corect.

 

   5. Costuri mici per purtare

Chiar dacă unele lentile pot avea un preț ridicat, în funcție de materiale și producător, costul pentru fiecare purtare s-ar putea să fie avantajos pentru tine. Față de lentilele de contact reutilizabile, nu necesită produse de îngrijire suplimentare, cum ar fi soluția de curățare, ceea ce te scutește de o cheltuială în plus.

 

Cum se utilizează lentilele de unică folosință

Asigură-te că ai mâinile curate înainte de a-ți aplica lentilele de contact. Pune pe vârful degetului arătător o lentilă, cu marginile în sus (aspect de bol). Chiar și în cazul celei de unică folosință, este recomandat să utilizezi un produs special de dezinfectare. 

 

Privește în sus și, în același timp, ține pleoapa inferioară cu cealaltă mână. Aplică lentila pe partea albă a ochiului și clipește de câteva ori, după care mișcă ochiul în sus, în jos și spre nas, pentru a se așeza lentila cum trebuie. Procedează la fel și cu celălalt ochi. După cel mult 12 ore de utilizare, scoate lentilele cu mâinile igienizate și aruncă-le.

 

Lentilele de contact de unică folosință oferă un confort vizual sporit, un risc scăzut de infecții și nu necesită îngrijire specială. Acestea sunt potrivite persoanelor active, celor cu alergii, copiilor sau celor care vor să scape din când în când de ochelari. Consultă un medic oftalmolog pentru a descoperi dacă lentilele de unică folosință reprezintă alegerea perfectă și pentru tine.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata