Ești programator, investești acum în imobiliare sau mai bine nu?

Aflăm de la echipa Libertate.init() Ai ajuns să ai deja un venit care ți-a permis să aduni bani de un avans bunicel și te întrebi de ce să mai plătești chirie, când cu aceeași sumă poți achita o rată lunară? Sau poate te gândești ca în curând să îți întemeiezi o familie și ai nevoie de un acoperiș deasupra capului?

Ambele variante constituie motive suficient de solide pentru a-ți achiziționa o locuință. Întrebarea este: de unde știi exact, ce moment al carierei tale este potrivit pentru a face această alegere?

 

Haideți să aflăm de la Cristi și Raul, mentori la Libertate.init().

Știm din trecut, atât de la părinții, cât și de la bunicii noștri că principiul după care ei se ghidau era acela de a munci pentru a strânge, adică să economisești pentru ca, atât copiii, cât și nepoții tăi să aibă un viitor asigurat. Impresia generală este că acea casă cumpărată cu mari sacrificii o vom avea pentru eternitate, însă realitatea este că vom sta în ea doar câțiva zeci de ani. Astfel, oamenii tind să investească timpul lor, aproape în totalitate, pentru a avea patru pereți și un acoperiș, fără să realizeze importanța unei resurse atât de importante precum timpul.

 

Cu siguranță dacă ești programator, posibilitățile tale de a evolua sunt foarte mari, vorbim aici de o evoluție atât financiară cât și personală. Evoluție care se întâmplă cât timp cumpărarea unei case nu devine scopul tău principal. De ce?

 

Din simplu fapt că odată cu obținerea unui credit, o să apară și limitările. O să te oprești tot timpul din a face ceva ce îți place pentru că mindset-ul tău va fi: am nevoie de banii aceștia pentru credit. Întrebarea este: de ce să nu investești în acțiuni care îți vor produce alte și alte venituri?

 

Tinerețea este o perioadă care îți oferă  cele mai multe posibilități să investești destul de ușor, să îți extinzi cunoștințele și să ai venituri multiple. Ai prieteni, cunoștințe, ai timp, sănătate, energie și ești lipsit de constrângeri. Sunt cei mai buni și valoroși ani pe care îi ai în viața ta, și pe care, din păcate, nu îi vei avea pentru totdeauna. Ca la orice altceva, și aici există un termen de expirare. Este necesar să investești acum, să ai un business care să aibă succes, să îți permiți să ai de toate în viitor, fără să plătești dobânzi la bancă și să depinzi de aceasta în următorii 30 de ani din viața ta.

 

Cel mai important moment să faci pași înspre dezvoltarea ta personală și profesională este acum, cât timp ai energie, dorință și relații. Setează-ți obiective și decide azi dacă vrei să fii freelancer și să-ți creezi propria afacere, timpul nu stă în loc și nu așteaptă ca tu să termini de achitat creditul.

 

Freelancing-ul din ziua de azi îți oferă posibilitatea să crești pe absolut toate planurile. Dacă ești programator și vrei să crești să te dezvolți în această direcție, programează un call de consultanță gratuită cu băieții de la Libertate.init() și află detalii despre următorii pași în această direcție.

 

Brandion Agency

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata