Premierul Nicolae Ciucă l-a desemnat pe Iulian Bucur în funcţia de secretar de stat la Ministerul Agriculturii

Foto: capital.ro
142

În data de 17-03-2022, premierul Nicolae Ciucă a făcut o numire de ultim moment! Acesta l-a desemnat pe Iulian Bucur în funcţia de secretar de stat la Ministerul Agriculturii, iar această decizie a premierului a fost publicată în Monitorul Oficial.

De asemenea, premierul României Nicolae Ciucă l-a numit în funcţia de secretar de stat la Ministerul Finanţelor pe Mihai-Călin Precup, decizie care a fost publicată la rândul ei în Monitorul Oficial.

În acest context, amintim că președinte Klaus Iohannis a semnat trei decrete în ziua de 17 martie, potrivit informațiilor transmise de Administrația Prezidențială.

  • Decret privind promulgarea Legii pentru modificarea şi completarea Ordonanței de urgență nr. 19/2006 privind utilizarea plajei Mării Negre şi controlul activităților desfășurate pe plajă (PL-x 374/20.09.2021);
  • Decret privind promulgarea Legii pentru modificarea art. 4 alin. (8) din Legea serviciului de iluminat public nr. 230/2006 (PL-x 212/19.05.2021);
  • Decret privind promulgarea Legii pentru modificarea Legii nr. 151/2010 privind serviciile specializate integrate de sănătate, educație şi sociale adresate persoanelor cu tulburări din spectrul autist şi cu tulburări de sănătate mintală asociate şi pentru modificarea şi completarea Legii nr. 95/2006 privind reforma în domeniul sănătății (PL-x 396/27.09.2021).

În contextul activităţilor,  prim-minstrul Nicolae Ciucă a participat recent la o întrevedere cu premierul Spaniei, Pedro Sánchez. Oficialul spaniol a efectuat azi prima sa vizită în România în această funcție.

Despre această întâlnire, Guvernul a trimis un comunicat de presă prin care anunță că cei doi șefi de Guvern au discutat despre „impactul multidimensional al crizei din Ucraina, cu accent pe temele legate de stabilitate, refugiați și energie”.

Astfel, „S-a evidențiat existența unei viziuni comune asupra strânsei cooperării bilaterale dintre România și Spania, potențată și de comunitatea românească semnificativă din Regatul spaniol”, se arată în comunicat.

În plus, se mai menționează că Nicolae Ciucă și Pedro Sanchez au „confirmat necesitatea unei soluții europene pentru reformarea pieței energiei, precum și pentru a răspunde nevoilor refugiaților din Ucraina”.

Aşadar,„Atât premierul României, cât și omologul său spaniol au apreciat răspunsul solidar al UE și NATO la criza din Ucraina, confirmând importanța solidarității cu statele din primă linie în gestionarea fluxurilor de refugiați”, se arată în comunicatul trimis de Guvern.

Sursa: Capital.ro
Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata