Toți miniștrii Guvernului Ciucă vor fi supuși unei evaluări, mai ales în ceea ce privește implementarea reformelor din PNRR

24

Din punct de vedere a activităţiloe politico-economice, liderul PNL, Florin Cîțu a anunțat că toți miniștrii Guvernului Ciucă vor fi supuși luni unei evaluări, mai ales în ceea ce privește implementarea reformelor din PNRR. Fiecare dintre ei va veni azi la ședința coaliției de guvernare și Cîțu a punctat că nu va accepta nicio scuză.

În acest sens, luni preşedintele PNL, Florin Cîţu, a afirmat, că doreşte o evaluare a miniştrilor PNL şi a Guvernului Nicolae Ciucă în general, în special pentru a asigura reformele din PNRR şi revenirea economiei. „Nu este nimic special”, afirmă Cîţu, chiar dacă evaluarea se face la doar câteva luni de la instalarea Guvernului.

„Evaluarea – şi asta nu trebuie să fie nicio surpriză pentru nimeni – fac o evaluare a miniştrilor pentru a vedea performanţa Guvernului. Mă interesează în primul rând, e adevărat, PNL, dar mă interesează şi performanţa Guvernului”, a declarat, luni, Florin Cîţu.

Implementarea PNRR este prioritară

În contextul activităţii, acesta a afirmat că „sunt câteva lucruri” la care se uită, în special implementarea reformelor din PNRR.

„Nu voi accepta ca scuză războiul din Ucraina că nu putem să facem o reformă sau alta”, a mai afirmat Florin Cîţu.

De asemenea, preşedintele PNL a declarat că „economia este administrată suboptimal”: „Este important ca acum să luăm măsurile bune pentru a ne asigura o revenire în V a economiei. Este clar că lucrurile încetinesc, dacă vrem să avem o revenire a economiei trebuie să luăm măsurile bune. De aceea se face această evaluare, nu este nimic special”.

În acest sens, toţi miniştrii Cabinetului Ciucă sunt aşteptaţi, luni, la şedinţa coaliţiei, în care ar urma să se discute cu fiecare dintre aceştia, pe rând, timp de 30 de minute.

Probleme pentru unii miniștrii PNL?

De-a lungul celor patru luni de guvernare, printre cei care au fost vizați de scandaluri și probleme se numără ministrul energiei, Virgil Popescu, Ministrul Muncii, Marius Budai, Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila și alții.

De altfel, o parte a miniştrilor liberali au fost absenţi din spaţiul public odată cu izbucnirea războiului din Ucraina. De asemenea, problematic este şi PNRR-ul. PSD a şi cerut conducerii PNL chemarea urgentă la discuţii a miniştrilor liberali care au restanţe în privinţa îndeplinirii jaloanelor din PNRR pentru primul trimestru al anului. Cei nominalizaţi de PSD sunt: Sorin Cîmpeanu, Daniel Cadariu, Marcel Boloş şi Cătălin Predoiu.

În contextul surselor PNL, acestea susţin că o verigă slabă din rândul garniturii de miniştri PNL este Daniel Cadariu, titularul de la Ministerul Antreprenortiatului şi Turismului. Pe de altă parte, în ceea ce priveşte activitatea celorlalţi trebuie o analiză detaliată, pentru a vedea cât de oportună este începerea unor schimbări.

Sursa: Capital.ro
Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata