Rusia vrea să producă 87 de milioane de tone de grâu

Foto: agrointel.ro
36

Președintele Rusiei, Vladimir Putin, a luat o decizie radicală în plin război cu Ucraina! Decizia sa vizează direct siguranța alimentară la nivel global și profiturile realizate de Rusia.

Astfel, Vladimir Putin are așteptări mari în ceea ce privește producția de cereale a Rusiei. Amintim faptul că, în luna mai, acesta a anunțat că Rusia va produce o cantitate record de 87 de milioane de tone de grâu, depășind recordul de 85,9 milioane de tone atins în 2020.

în afirmaţiile sale, „Rusia va face tot posibilul pentru a rămâne cel mai mare producător de grâu din lume”, a declarat atunci Vladimir Putin, potrivit BTA.

În acest sens, Departamentul Agriculturii din Statele Unite ale Americii estimează că Rusia va produce doar 80 de milioane de tone de grâu în acest an, adică cu 6,4% mai mult decât anul trecut, cu o ușoară scădere a suprafeței plantate. Totodată, Departamentul Agriculturii din SUA se așteaptă ca producția de grâu în Ucraina să scadă în acest an cu 35%, ajungând la 21,5 milioane de tone.

În plus, în fiecare zi, armata rusă scoate zeci de camioane cu cereale din orașul-port Meliotopol, capturat recent de armata rusă. În prezent, Rusia este dispusă să cumpere cereale de la fermierii locali la un preț de 80 de dolari americani pe tonă, un preț care este mult sub prețul de pe piața europeană.

Rusia vrea să cumpere cereale din Ucraina la un preț extrem de mic

Anunțul a fost făcut chiar de primarul din Melitopol, Ivan Fedorov, în cadrul unei conferințe de presă.

„În ceea ce privește ultimele recolte, rușii anunță următoarele criterii de recoltare: ei iau fie 50%, fie 70% din recolte. Din toate silozurile de pe teritoriul ocupat temporar de forţele ruse aproape tot cerealele au fost luate. Îl iau în fiecare zi: un convoi de 30-50 de dube cu escorta ruşilor pleacă zilnic. Peste o mie de tone pe zi.

În prezent, fermierii locali vor putea vinde doar unui reprezentant desemnat de ruşi, la un preţ de 80 de dolari pe tonă, care nu depăşeşte costul de producţie. Doar o singură persoană a fost autorizată de ocupanți să conducă astfel de negocieri și să cumpere recoltele”, a declarat recent Ivan Fedorov, potrivit Ukrinform.

În caz contrar, cerealele din Ucraina vor fi pur şi simplu confiscate de către armata invadatoare. S-a raportat deja că fermierii din Melitopol nu au posibilitatea de a exporta legumele și fructele pe care le-au cultivat deoarece invadatorii ruși nu le permit acest lucru.

Sursa: Capital.ro
Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata