Compania Diehl Controls va investi aproape 40 de milioane de euro într-un centru de cercetare și o unitate de producție

33

O cunoscută companie a anunțat că va deschide o nouă fabrică la noi în țară. Iar odată cu apariția noii fabrici va determina o creștere a locurilor de muncă din zonă. Reprezentanții companiei promit 200 de noi locuri de muncă.

Compania germană producătoare de componente pentru electrocasnice, Diehl Controls, va investi aproape 40 de milioane de euro într-un centru de cercetare și o unitate de producție care urmează să fie dezvoltate la Brașov. Investiția se va întinde pe o perioadă de zece ani.

În contextul alegerilor, compania spune că pe listă au existat 20 de locații, însă a existat  o altă listă mai lungă unde erau trecute locaţii doar din România, Serbia și Bulgaria. În cele din urmă, România este țara câștigătoare.

Astfel, Josef Fellnner, directorul companiei, a declarat, în cadrul unei conferințe de presă că Brașovul a convins deoarece în oraș există o universitate, dar și deschidere din partea autorităților.

În afirmaţiile sale, „Am avut 20 de locaţii din 5 ţări pe listă, însă pe lista scurtă s-au aflat România, Serbia şi Bulgaria, dar Braşovul a fost câştigător. Spaţiul din Braşov ne-a convins, fiind aproape de oraş, unde există o universitate şi deschidere din partea autorităţilor, acestea ne-au convins să alegem România. Este un oraş important şi am colaborat cu partenerii noştri pentru a înţelege mai bine piaţa locală”, spune Josef Fellnner, CFO, Diehl Controls, în cadrul unei conferinţe de presă.

Investiția va fi realizată în două etape

Această investiție de aproape 40 de milioane de euro va avea loc în două etape. Reprezentanții companiei spun că prima etapă implică o investiție de 15 milione de euro, iar aceasta va crea 200 de locuri de muncă până la finalul anului 2024.

În ceea ce privește cea de-a doua etapă, aceasta prevede majorarea investiției până la 40 de milioane de euro în următorii zece ani. În cadrul conferinței de presă, reprezentanții Diehl Controls au spus că prima fază a proiectului va fi gata în a doua jumătate a anului 2024.

În acest sens, compania Diehl Controls are mai multe fabrici în Europa, Statele Unite ale Americii (SUA) şi Asia. Cu toate acestea, unitatea de producție de la noi din țară va fi cea de șasea la nivel global. Reprezentații companiei germane producătoare de componente pentru electrocasnice spune că  producţia ar trebui să înceapă în a doua parte a anului 2024.

De asemenea, în ceea ce privește veniturile, reprezentanții companiei estimează venituri estimate cuprinse între 14 și 35 de milioane de euro până la finalul anului.

Sursa: Capital.ro
Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata