George Simion intenţionează să formeze un „pol mai larg” pentru a schimba coaliția PNL–PSD-UDMR, pe care o consideră „anti-românească”

53

Din punct de vedere politic, Alianța pentru Unirea Românilor (AUR) a dat lovitura. Formațiunea este pe cale să-și asigure un sprijin consistent din partea partidelor naționaliste extraparlamentare pentru a forma o platformă politică de luptă contra actualei coaliții PNL-PSD-UDMR.

Concret, după un weekend de dezbateri, 10 partide de opoziție, întrunite la inițiativa Partidului Ecologist Român la Olimp, au creat un grup de lucru pentru constituirea unei platforme politice, a transmis PER într-un comunicat.

În opinia sa, „Cele 10 partide au stabilit să se reîntâlneacsă în următoarea perioadă pentru a găsi consens în privința denumirii platformei şi pentru a discuta aplicat proiectele comune. Este un moment important care naşte o alternativă politică serioasă pentru români dar şi o lungă colaborare pentru partidele neparlamentare de opoziție.

Totodată, la următoarea întâlnire, se va dezbate formula de colaborare cu un partid parlamentar”, este scris în comunicatul transmis de Partidului Ecologist Român (PER).

Astfel, cel mai probabil, liderii PER se referă la colaborarea cu AUR, având în vedere prezența la negocieri al copreședintelui acestei formațiuni, George Simion.

În contextul colaborator, George Simion a scris în urmă cu câteva zile că va forma un „pol mai larg” pentru a schimba coaliția PNL–PSD-UDMR, pe care o consideră „anti-românească”.

„Alături de alte 12 formațiuni neparlamentare, formăm un Pol mai larg din care fac parte personalități și asociații, pentru a schimba conducerea anti-românească. Toate lumea e binevenită pentru a lupta contra partidului-stat PSD/PNL și a candida la următoarele alegeri. Unirea face puterea!”, a scris George Simion pe Facebook.

Din ce formațiune este format polul naționalist?

Aşadar, polul naționalist este realizat din următoarele formațiuni:

1. Blocul Unității Naționale,

2. Partidul Neamul Românesc,

3. Partidul România Noastră,

4. Partidul Socialist Român,

5. Partidul Forța Națională,

6. Partidul România Mare,

7. Partidul Național Țărănesc Creştin Democrat,

8. Partidul Alianța Renaşterea Națională,

9. Partidul Natiunea Română,

10. Partidul Ecologist Român

O serie de politicieni din zona naționalistă și suveranistă s-au reunit, sâmbătă, pentru a pune bazele colaborării în vederea constituirii unei noi forțe politice, care să pună presiune pe guvern și chiar să provoace declanșarea de alegeri anticipate.

Printre cei prezenți s-au numărat: Dănuț Pop, lider al Partidului Ecologist Român (PER); Mohamad Murad, om de afaceri, patron al Phoenicia Hotels, lider în Partidul Ecologist Român (PER); George Simion, copreședinte, Alianţa pentru Unirea Românilor (AUR); Mircea Diaconu, fost europarlamentar ALDE și fost senator PNL, fost candidat la prezidențiale din partea ALDE și Pro România, iar în prezent susținător al AUR; Mircea Chelaru, general în rezervă, fost președinte al Partidului Unității Națiunii Române (PUNR) după retragerea fostului primar al Clujului, Gheorghe Funar și actual deputat pe listele AUR, membru în Partidul Neamul Românesc; Constantin Onișor, deneral de brigadă (r) la Academia Nationala de Informatii, lider în Partidul Neamul Românesc (PNR); Marieta Ungureanu, Partidul România Mare (PRM); Aurelian Pavelescu, președinte al Partidului Național Țărănesc Creștin Democrat (PNȚCD).


Urmăriți FINANCIARUL.RO și pe Google News


Sursa: Capital.ro