Românii care lucrează în Germania ar putea primi bani în plus, pe lângă salariu

267

Românii care lucrează în Germania ar putea primi, direct din partea angajatorilor, un bonus de 600 de euro, pe lângă salariu. În cazul unora şi mai norocoşi, suma ar putea urca şi până la 3.000 de euro.

În contextul noilor decizii luate de Guvernul de la Berlin, românii care sunt plecaţi la muncă în Germania pot beneficia de un bonus de inflație sau de un supliment salarial de 600 de euro.

Astfel, companiile din această ţară pot plăti angajaților un bonus de inflație de până la 3.000 de euro. În cazul firmelor care nu îşi permit atât de mulţi bani, se poate opta pentru un bonus, scutit de impozit, în valoare de 600 de euro, transmite ziarulromanesc.de.

În plus, pachetul de ajutor aprobat de Executivul condus de cancelarul Olaf Scholz include o sumă forfetară de energie pentru pensionari, studenți și stagiari, o creștere a alocației pentru copii, o subvenţie a prețurilor la energie electrică, dar și un bonus special de inflație pentru aproape toți angajații din Germania.

Din punct de vedere financiar, acest bonus de inflaţie este scutit de taxe până la valoare de 3.000 de euro şi va fi plătit, integral sau în rate, până la finalul lui 2024.

Însă, acest bonus nu este obligatoriu, iar companiile care consideră că suma este prea mare, pot opta pentru acordarea de beneficii materiale neimpozitate cu o valoare totală de până la 600 euro, mai scrie sursa citată.

Până de curând, companiile din Germania puteau oferi angajaţilor carduri cadou preplătite, ce puteau fi utilizate în orice magazin. Totuși, acest lucru era în contradicție cu cerința privind prestațiile în natură.

Ministerul de Finanțe de la Berlin a clarificat reglementările prin introducerea unei distincții între beneficiile în numerar și cele fără numerar.

Conform Legii de supraveghere a serviciilor de plată (Zahlungsdiensteaufsichtsgesetz, ZAG), de exemplu, următoarele vouchere sau carduri de numerar sunt considerate bonusuri în natură, astfel:

  • vouchere cadou și carduri cadou care sunt acceptate numai în magazine selectate sau lanțuri de magazine;
  • vouchere și carduri pentru produse selectate, de exemplu, tichete de combustibil, tichete de librărie, permise de club de fitness sau carduri cu acces la canalele de streaming;
  • voucherele pentru achiziții de pe Amazon sau alte magazine online care au un Marketplace nu sunt permise.
Sursa: Capital.ro

Financiarul

Fi la curent cu ultimele noutăți financiare. Accesează cele mai relevante știri online pe Financiarul.ro. Va aducem zilnic știri din economice, noutăți interne și externe.  Citește zilnic cele mai noi știri online