Grupul chinez Jingye discuta achiziția British Steel

 Producătorul chinez de oțel Jingye Group a anunțat luni că se află în discuții pentru preluarea British Steel într-o tranzacție estimată la 90 milioane de dolari, care ar putea salva până la 4.000 de locuri de muncă la producătorul britanic, transmite Reuters.

Acordul nu a fost încă finalizat, însă BBC notează că grupul chinez din provincia chineză Hebei ar fi acceptat de principiu achiziția. Guvernul britanic a demarat discuții cu mai mulți investitori interesați după ce British Steel a intrat în lichidare în luna mai.

Compania a fost sprijinită financiar de atunci de către guvern, în condițiile în care aceasta susține alte 20.000 de locuri de muncă pe lanț, pe lângă cei 4.000 de muncitori de la fabricile sale din Regatul Unit.

Jingye ar fi promis să crească producția firmei britanice însă pentru asta ar fi nevoie de o reducere a costurilor, potrivit unor surse citate de BBC. British Steel reprezintă circa o treime din producția domestică de oțel a Marii Britanii, iar majorarea producției ar însemna un necesar important de investiții.

Gareth Stace, director general la UK Steel, o organizație de lobby a industriei, a precizat de asemenea pentru Reuters că textul final al acordului nu a fost încă convenit.

„Aș fi surprins dacă nu ar fi finalizat”, a spus el.

În august, fondul de pensii turc OYAK a anunțat un acord provizoriu pentru preluarea British Steel însă tranzacția nu s-a concretizat.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata