Vodafone ratează așteptările pieței, cu o scădere a veniturilor de 1,2%

Operatorul de telefonie mobilă Vodafone a raportat o scădere cu 1,2% a câștigurilor ajustate pe tot anul, venind în partea de jos a orientărilor sale și dezamăgind așteptările pieței, după ce COVID-19 a atins veniturile din roaming și vânzările de telefoane.

Compania a înregistrat EBITDA ajustat (câștiguri înainte de impozite, dobânzi, amortizări) de 14,4 miliarde de euro la venituri de 43,8 miliarde de euro, în scădere cu 2,6%.

Vodafone a declarat că a oferit o performanță rezistentă într-un an care a arătat valoarea conectivității.

Directorul executiv, Nick Read, a declarat că, compania a încheiat perioada cu accelerarea creșterii veniturilor din servicii din întreaga sa afacere, cu o performanță deosebit de bună pe cea mai mare piață a sa, Germania.
„Cererea crescută pentru serviciile noastre susține ambiția noastră de a crește veniturile și fluxul de numerar pe termen mediu”, a spus el.

Fluxul de numerar gratuit al Vodafone a scăzut cu 11,9%, până la 5 miliarde de euro, cam când și-a atins obiectivul, după ce a crescut investițiile în rețeaua sa în timpul pandemiei.

Read a concentrat Vodafone pe piețele din Europa și Africa și a transformat infrastructura turnurilor mobile într-o afacere separată pe care a listat-o ​​la Frankfurt, în martie.

El a spus că următoarea fază a strategiei sale se va concentra pe creșterea rentabilității acționarilor prin îndatorare, îmbunătățirea randamentului capitalului și angajarea în dividendul acestuia.
Analiștii se așteptau ca Vodafone să raporteze EBITDA de 14,54 miliarde de euro, potrivit unui consens compilat de companie.

Vodafone a declarat că va crește investițiile pe termen mediu, deoarece a văzut oportunități de creștere pe piețele sale din Europa și Africa.

„Investim mai mult pentru că vedem creștere”, a declarat marți Directorului Financiar Margherita Della Valle, reporterilor.

„În ghidul nostru pe termen mediu apelăm la creșterea veniturilor atât în ​​Europa, cât și în Africa, apoi creșterea EBITDA, precum și creșterea fluxului de numerar liber în viitor.

„Așadar, am decis să reinvestim această creștere pentru a ne accelera și mai mult traiectoria pe termen mediu”.

Vodafone a declarat că se așteaptă ca EBITDA pentru anul curent să crească la 15,0 – 15,4 miliarde de euro, cu un flux de numerar gratuit ajustat de cel puțin 5,2 miliarde de euro.

Sursa: Reuters
Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata