Libra Internet Bank a stabilit un profit record, în creștere cu 83% față de anul trecut

14

Libra Internet Bank a stabilit pentru 2017 un profit net record, de 59,4 milioane de lei, în creștere cu 83% față de anul precedent.

„Rezultatele de anul acesta se datorează măririi liniilor de business tradiționale: Profesii Liberale, IMM, Agricultură, Dezvoltări Imobiliare, unde experiența și inovarea au reprezentat elemente cheie ale succesului. În plus, creșterea a fost susținută de sectorul digital banking, unde avem specialiști dedicați de a dezvolta produse și servicii inovatoare, aliniate cu trendurile la nivel mondial”, a susținut Emil Bituleanu, Director General Libra Internet Bank.

În 2017, activele totale ale Libra Internet Bank au atins valoarea de 4,6 miliarde lei, în creștere cu 36% față de 2016. În aceeași perioadă, fondurile atrase de la clienți au ajuns la 4 miliarde de lei (creștere de 35%), în timp ce portofoliul de credite a ajuns la 2,6 miliarde de lei (creștere de 28%). Rata creditelor neperformante continuă să rămână extrem de redusă, respectiv 2,7%, comparativ cu 6,4% la nivelul sectorului bancar.

Activitatea și performanțele Libra Internet Bank au fost recompensate, în 2017 și cu două premii importante. În cadrul Galei Mastercard Bank of the Year, Libra Internet Bank a fost desemnată „Cea mai inovatoare instituție financiară a anului”, iar Depozitul la 1 an și 1 luna a câștigat premiul de „Cel mai bun produs de economisire al anului”.

La finalul anului 2017, Libra Internet Bank a depășit o cotă de piață de 1%. Banca oferă o experiență digitală completă pentru clienții persoane fizice și este specializată în produse și servicii bancare dedicate profesiilor liberale, IMM-urilor, agriculturii și dezvoltatorilor de proiecte rezidențiale.

Pe lângă cele mai inovatoare servicii și produse de banking online, Libra Internet Bank pune la dispoziția clienților și peste 50 de sucursale.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata