A doua viaţă a mingilor de tenis, transformate în covor de sport

Când îşi încheie viaţa pe terenul de tenis, mica minge galbenă poate începe o a doua viaţă, în forma unui covor de sport. Este o iniţiativă a Federaţiei Franceze de Tenis, informează publicaţia franceză Le Point.

Federaţia, care vrea să pună în aplicare o iniţiativă lansată în 2008, speră să colecteze 600 000 de mingi – din cele 14 milioane folosite în fiecare an -, din care se vor oferi unor asociaţii caritabile 5-7 covoare pentru terenuri sportive, se spune într-un comunicat difuzat în ajunul deschiderii Internaţionalelor Franţei.

Pentru producerea a 100 m2 de îmbrăcăminte de teren sportiv sunt necesare 40 000 mingi, procedeul de fabricare fiind realizat de producătorii parteneri ai federaţiei. Mingea este mai întâi ‘cojită’ de îmbrăcămintea galbenă, iar miezul de cauciuc este fărâmiţat.

Granulele obţinute astfel sunt integrate într-un covor flexibil, care permite mingilor să sară. Primul covor de acest fel, de 114 m2, a fost inaugurat în mai 2009 la un centru pentru copii cu handicap. Federaţia Franceză de Tenis contează pe turneul de la Roland Garros şi pe Ziua Mondială a Mediului (5 iunie) pentru a-şi promova acţiunea intitulată ‘Mingea Galbenă’.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata