Dietele drastice sunt nepotrivite pentru pierderea în greutate pe termen lung

23

Dietele „crash” (intensive) nu sunt potrivite pe termen lung pentru pierderea în greutate, a avertizat un nutriționist german citat de agenția DPA.

Georg Abel, profesor la Universitatea de Științe Aplicate din Saarbruecken susține că o reducere inițial drastică a aportului de calorii determină organismul să ardă rezervele de carbohidrați glycogen, proces care este însoțit de pierderea de apă din organism, grăsimea nefiind afectată în mod semnificativ.

Deși acest lucru duce la pierderea rapidă în greutate, persoanele care țin regim se îngrașă din nou — și, de obicei, cu mai multe kilograme — atunci când obiceiurile alimentare anterioare sunt reluate, pentru că organismul intrase în modul de foame și încetinise viteza de ardere a caloriilor.

Necesarul zilnic de energie al unui adult este de aproximativ 2.000 de calorii. Dietele „crash” reduc zilnic, în mod obișnuit, de la 500 până la 800 de calorii.

Georg Abel a declarat că adoptarea unei diete „crash” în mod frecvent sau pentru o lungă perioadă de timp ar putea perturba echilibrul natural al organismului între foame și sațietate, dar ar putea produce și deficiențe energetice sau nutriționale. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata