Englezii pot începe să se gândească să rezerve din nou vacanțe în străinătate, a declarat secretarul pentru transporturi Grant Shapps

19

Oamenii din Anglia pot începe să se gândească să rezerve din nou vacanțe în străinătate pentru această vară, a declarat secretarul de transport Grant Shapps.

El a spus însă că, costul testelor Covid trebuie scăzut pe fondul criticilor din partea sectorului turismului.

Domnul Shapps a oferit mai multe detalii despre sistemul tip semafor al Angliei, care vizează să permită călătoriile în străinătate.

Pasagerii vor trebui să facă teste Covid înainte de a pleca și de a se întoarce – chiar și din țări „verzi”, cu risc scăzut.

De asemenea, va exista o listă de urmărire pentru țările care ar putea trece de la verde la chihlimbar.

Dar industria turismului și-a exprimat îngrijorarea cu privire la cerințele de testare ale guvernului, avertizând că ar putea face sărbătorile inaccesibile pentru mulți călători.
Anunțând concluziile grupului de lucru Global Travel, secretarul pentru transporturi Grant Shapps a declarat că sărbătorile în străinătate s-ar putea relua cel mai devreme pe 17 mai.

El a declarat pentru programul Today de la BBC Radio 4: „Este pentru prima dată când pot să vin și să spun că nu vă sfătuiesc să efectuați rezervări în străinătate.

„Da, veți dori să verificați care este situația peste două sau trei săptămâni în care se produce lista respectivă, verde, chihlimbar, roșu, veți dori să știți că aveți o asigurare de vacanță bună și flexibilă, zboruri și restul detaliilor.

„Dar pentru prima dată cred că există lumină la capătul tunelului și vom putea relua călătoria internațională, inclusiv croazierele, într-un mod sigur, știind despre vaccinări, despre tot ce știm despre boala din acest an și, desigur, această abundență de precauție, având testele la locul lor “.

Sistemul semafor va clasifica destinațiile străine ca fiind:

Verde: Pasagerii nu vor trebui să facă o carantină la întoarcere, ci trebuie să susțină un test înainte de plecare, precum și un test PCR la întoarcerea în Marea Britanie
Chihlimbar: călătorii vor trebui să facă o carantină timp de 10 zile, precum și să facă un test înainte de plecare și două teste PCR
Roșu: pasagerii vor trebui să plătească pentru un sejur de 10 zile într-un hotel administrat de carantină, precum și un test înainte de plecare și două teste PCR

Domnul Shapps a declarat pentru BBC Breakfast că utilizarea testelor PCR – cele care trebuie trimise la un laborator – au permis oamenilor de știință să detecteze potențiale variante de îngrijorare.

El a spus însă că este „îngrijorat” de costul testelor, adăugând că guvernul s-a angajat să reducă prețul acestora, lucrând cu sectorul privat.
“Cred că sunt prea scumpe și este posibil să fie nevoie de mai mulți participanți pe piață și vom analiza foarte atent acest lucru”, a spus el.

Secretarul de transport a declarat că guvernul se uită și la posibilitatea de a permite oamenilor să facă teste de debit lateral mai ieftine înainte de a călători.

Guvernul nu a spus încă ce țări vor fi verzi, chihlimbar sau roșii – dar a spus că va face acest lucru până la începutul lunii mai.

Domnul Shapps a declarat că țările vor fi clasificate pe baza nivelului de infecții și vaccinări, a variantelor de îngrijorare și a calității secvențierii lor genetice.

El a spus că această listă va fi ținută sub revizuire constantă și că speră că țările europene vor fi actualizate pe măsură ce ratele de vaccinare se vor îmbunătăți.

Aproape 40 de țări se află în prezent pe lista roșie actuală a guvernului Regatului Unit al țărilor din care este interzisă călătoria, cu excepția cetățenilor britanici și irlandezi și a celor cu drept de ședere în Regatul Unit.

Vinerea trecută au fost adăugate pe listă Pakistan, Filipine, Kenya și Bangladesh, care include și Brazilia, Africa de Sud și Emiratele Arabe Unite.

Regulile vor fi revizuite la sfârșitul lunii iunie pentru a vedea dacă măsurile pot fi anulate, a spus guvernul.
În acest moment, aproape oricine dorește să călătorească în Anglia trebuie să facă mai întâi un test de coronavirus înainte de plecare și apoi două teste la sosire, cumpărate prin intermediul unui furnizor privat. Copiii sub 11 ani sunt scutiți.

Directorul executiv al aeroportului Heathrow, John Holland-Kaye, a declarat că prețurile testelor PCR ar putea face sărbătorile inaccesibile pentru unii.

Vorbind la BBC Breakfast, el a spus: „De ce dacă ești complet vaccinat și te întorci dintr-o țară cu risc scăzut în care nu există variante de îngrijorare, ceea ce guvernul a spus în propria sa judecată, de ce mai trebuie să faceți un … test PCR după ce ați ajuns?

„Cred că pentru majoritatea oamenilor acest lucru nu ar avea niciun sens, și aici trebuie să ne asigurăm că, călătoria este ceva ce poate fi făcută de oricine și nu este doar ceva pentru cei bogați”.

Citeste cele mai noi știri din business si mediul economic. Financiarul va aduce zilnic știri economice, noutati interne si externe.  Citeste zilnic cele mai noi știri online

articole seo