Fotbal: Blatter, candidat pentru un al cincilea mandat în fruntea FIFA

Elvețianul Joseph Blatter a anunțat, luni la Manchester, că va candida pentru un al cincilea mandat la președinția Federației Internaționale de Fotbal (FIFA).

„Voi informa comitetul executiv. Este o chestiune de respect să spun familiei familiei fotbalului: ‘Da, voi fi pregătit, voi fi candidat'”, a explicat Blatter (78 ani) într-un mesaj video difuzat la Manchester în cadrul „Soccerex”, Festivalul internațional al fotbalului.

Alegerile pentru un nou președinte al FIFA vor avea loc în cadrul Congresului de la Zurich din 29 mai 2015, Blatter neavând până în acest moment niciun adversar de renume care să-i pună probleme pentru păstrarea fotoliului prezidențial pe care îl ocupă din 1998.

Michel Platini, în vârstă de 59 de ani, președintele Uniunii Europene de Fotbal, era singurul candidat în măsură să-l concureze la aceste alegeri. Însă Platini a anunțat pe 28 august că nu va candida pentru fotoliul de președinte al forului internațional, preferând să se prezinte la un al treilea mandat la cârma UEFA.

Până în acest moment este un singur candidat declarat, francezul Jerome Champagne, în vârstă de 56 de ani, fost vice-secretar general al FIFA care, practic, nu are nicio șansă să fie ales. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata